Foto bymarjo

Openingstijden en tarieven

Openingstijden

Het museum is geopend dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur.

Op maandag is het museum gesloten.

 

LET OP:

Het museum is gesloten op:

27 april Koningsdag

25 december Eerste Kerstdag

1 januari Nieuwjaarsdag

 

Op de onderstaande feestdagen is het museum geopend van 11 tot 17 uur:

1 en 2 april Eerste en Tweede Paasdag

5 mei Bevrijdingsdag

10 mei Hemelvaartsdag

20 en 21 mei Eerste en Tweede Pinksterdag

26 december Tweede Kerstdag

31 december Oudejaarsdag

 

Koop tickets

Zichtbaarheid collectie

Hedendaagse kunst Joep JacobsVanaf 4 juni t/m 18 juni zijn de tentoonstellingszalen in het Paleis en de zalen van de vaste collectie moderne kunst gesloten wegens ombouw.
De vaste collectie oude kunst boven in het gouvernementspaleis, de collectie Romeinen en de tentoonstelling A Chinese Journey. The Sigg Collection zijn wel te zien.

Audiotours

De audiotour bij de expositie A Chinese Journey. The Sigg Collection geeft verdieping bij zo’n twintig kunstwerken uit de tentoonstelling (Nederlands en Engels). De tour brengt de kunstwerken nog meer tot leven. Dankzij de handige luisterpunten bepaal je zelf de route. Door bij de verschillende kunstwerken het apparaat te richten op de luisterpunten, speel je de bijhorende fragmenten af.

De luisterpunten zijn herkenbaar aan het symbool van een luisterend oor:

 Symbool Audiotour

Aan de kassa kun je voor € 2,50 een ticket voor de audiotour kopen. Het uit- en afgifte punt voor de audiotour bevindt zich in de ruimte naast de garderode.

De audiotour is ook gratis te downloaden via de App Store (iOS en Android) op de smartphone (tip: neem een headset mee). De App kun je vinden onder de naam: Podcatcher Audio Guide.

Wil je de audiotour thuis nog eens rustig nalezen of opnieuw beluisteren? Voer dan na afloop je emailadres in bij het Map My Visit-scherm. Je ontvangt dan de volgende dag een link in je mail naar de audiotour. Ook fragmenten die je hebt gemist in het museum vind je hier terug.

Tarieven

Volwassenen €12
CJP €6
VIP-pas Het Noordbrabants Museum gratis
Studenten op vertoon collegekaart (tot 30 jaar) €6
Kinderen (tot 18 jaar) gratis
Museumkaart gratis
Rembrandtkaart gratis
ICOM-pas gratis
BankGiro Loterij VIP‑KAART gratis
Vrienden van Het Noordbrabants Museum gratis
Vrienden van Design Museum Den Bosch gratis

Heb je nog geen Museumkaart? Deze kun je aanschaffen aan de kassa van het museum. Meer informatie vind je bij de veelgestelde vragen onderaan deze pagina.

Vrienden van Het Noordbrabants Museum hebben altijd gratis toegang tot het museum en vele andere voordelen. Meer weten over een vriendschap?

Combinatietickets

Volwassenen (18 jaar en ouder) €15
CJP €7,50
Studenten op vertoon collegekaart (tot 30 jaar) €7,50
Museumkaart gratis

logo museumplusbus


Stichting Museum Plus Bus is een samenwerkingsproject van 14 Nederlandse musea en rijdt speciaal voor groepen ouderen die niet meer in staat zijn zelfstandig een museum te bezoeken vanwege hun lichamelijke conditie, geïsoleerde leefomgeving en/of financiële situatie. Middels een geheel verzorgd dagarrangement bezorgt de Museum Plus Bus senioren een onvergetelijke culturele dag uit. De steun van de BankGiro Loterij en haar deelnemers maakt het mogelijk dit arrangement kosteloos aan te bieden.

Voor meer informatie en inschrijven, bezoek www.museumplusbus.nl.


Museumkaart Banner Groen Full

Vragen over tarieven

Wat is een combinatieticket?
Bij een combinatieticket krijg je twee toegangsbewijzen mee: een kaartje voor Het Noordbrabants Museum en een voor Design Museum Den Bosch. Een combinatieticket is voordeliger dan twee losse tickets.
Waar koop je tickets?
Aan de kassa van beide musea zijn alle soorten tickets voor de twee musea verkrijgbaar. Via de online ticketshop tickets.hnbm.nl is het ook mogelijk een combiticket te kopen.
Heb ik als Museumkaarthouder ook een ticket nodig?
Museumkaarthouders hoeven niet langs de kassa, de pas wordt gecontroleerd bij de ingang van de museumzalen.
Kan ik een museumkaart kopen in het museum?
Je kunt bij de kassa van het museum een Museumkaart aanschaffen. Je krijgt een tijdelijke kaart mee die direct actief is. Je hoeft geen foto mee te nemen. Meer informatie: www.museumkaart.nl
Heb ik als Vriend van Het Noordbrabants Museum ook een ticket nodig?
Met een vriendenpas heb je gratis toegang tot beide musea. Aan de kassa van het museum wordt je pas gescand.