Foto Joep Jacobs

Avondopenstelling

30 september

Doe mij maar een avondkaartje! Op 30 september is het museum ook ’s avonds te bezoeken, een unieke kans om het museum eens in een ander licht te zien.
Van 19.30 t/m 23.30 uur is het museum geopend. Kom ’s avonds  het rode web van Chiharu Shiota bewonderen.
Of herbeleef de jaren 80 in de tentoonstelling De jaren 80. Doemdenkers en positivo’s. Natuurlijk kun je ook de vast collectie van het museum bezoeken.

Wat is er te zien in het Museumkwartier?

041 Bymarjo 03Jun 2017 NBM 80 5576De Jaren 80. Doemdenkers en positivo’s neemt je mee terug in de tijd. Herbeleef  dit bewogen decennium. Van de inhuldiging van koningin Beatrix tot de val van de Berlijnse Muur, van Doe Maar tot Madonna en van de discman tot de Nintendo Game Boy.

M2404274Het betoverende web van Japanse kunstenaar Chiharu Shiota. Zij maakte voor het museum een ruimtevullende installatie. Overdag is er een mooi spel tussen het daglicht en de rode draden van Shiota’s web. Wat doet de het avondlicht met de beleving van deze installatie?

Barthessgrottto09Loop door naar onze buren! Bij het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch is de tentoonstelling te zien van ontwerper Bart Hess. Met theatrale installaties laat hij de relatie tussen mens, materiaal, natuur en technologie zien. Tijdens de Kunstnacht 30 september voert Bart Hess 4 keer wel een hele bijzondere preformance op!

Kunstnacht

30 september kun je in het museum niet alleen kunst kijken maar ook meedoen aan allerlei activiteiten rondom Kunstnacht XL. Wil je meer weten over alles wat er te doen is in het museum? Hier lees je alles over de Kunstnacht.

Datum 30 september
Openingstijden overdag 11- 17.00 uur
Avondopenstelling 19.30 - 23.30
Tarief reguliere toegangsprijzen