Foto bymarjo

Kunstnacht XL 2017

30 september

New Wave, house en disco uit de jaren 80

In Het Noordbrabants Museum nemen rollerskatemeisjes in spandex je mee terug naar de jaren 80. Ben jij klaar voor een vette, old skool dance-avond in de monumentale Statenzaal van Het Noordbrabants Museum? Laat in het museum je haar en make-up 80's stijl doen om je look compleet te maken. Hou je niet van dansen? Geeft niks, breng dan een bezoek aan de expositie De Jaren 80 en haal herinneringen op. 

Kunstnacht Den Bosch 2017 30 Sept Banner Met Masker

 

 

De jaren 80. Doemdenkers en positivo’s

041 Bymarjo 03Jun 2017 NBM 80 5576De Dans Dokters nemen je mee door De Jaren 80 expositie! Ben je een beetje verlegen? Dat maakt niet uit met de Dans Dokters ga je vanzelf helemaal los! Dans langs gadgets uit de jaren 80, zoals de Trabant en de Rubiks kubus. Uitgedanst? leef je dan uit op de schaatssimulator of speel een Pac-man game op een oude Nintendo. Hier lees je meer over De jaren 80 tentoonstelling.

Dans! Op muziek van Iris en Maarten

IRIS RIJSKAMP BY LISA KLAPPE LRIn de Statenzaal zet Generatie Zuid een spectaculaire licht- en geluidsshow! Met een handgemaakte speakerset ontwikkeld door Gijs Poelmans voor een unieke geluidsbeleving. Afwisselend draaien twee dj’s. Maarten van der Vleuten draait sets met veel New Wave nummers. Iris Rijskamp laat een andere kant van de 80's horen:van disco tot house. De dj’s zoeken de randen van de elektronische muziek op, waarbij de grillige en onzekere contouren van een nieuw clubgeluid opdoemen.

  • Foto bymarjo
  • DJ Iris Rijskamp
  • Soundsystem Gijs Poelman
  • DJ Maarten van der Vleuten
  • Rollerskate girls
Locatie Statenzaal
Deuren open 19:30 uur
Start dance-avond 20 uur
Kapper en visagist 20 t/m 23 uur (doorlopend)
Dansdokters 20 uur
21 uur
22 uur
Einde programma 23:30

Kunstnacht XL tickets: 12,50 euro in de voorverkoop of 15 euro aan de dagkassa (ook bij Het Noordbrabants Museum te koop)

Wil jij wel het museum bezoeken maar niet uit je bol gaan in de Statenzaal? Geen probleem! Tijdens de Kunstnacht is het museum gewoon geopend voor bezoek. Lees hier meer over onze avondopenstelling.