Publiek toegankelijke opgraving

1 mrt t/m 5 mrt 2017

Van woensdag 1 maart tot en met zondag 5 maart 2017 onderzoeken archeologen Ivar Schute en Jobbe Wijnen een strook grond op het terrein van Nationaal Monument Kamp Vught. Het bodemonderzoek concentreert zich op het terrein waar een spoorlijn heeft gelopen. Hierop reden treinen die dienst deden als transportmiddel voor de aanvoer van vliegtuigwrakken.

Vragen stellen mag!

Te zien is hoe een archeologische opgraving nou eigenlijk in z'n werk gaat. Wat komt er allemaal bij kijken en wat zijn de verschillende stappen in het proces? Ook eventuele vondsten worden meteen met het publiek gedeeld. Tijdens de opgraving geven de archeologen antwoord op vragen en geven uitleg.

Programma

Datum  Te bezoeken  Lezing door Ivar Schute/Jobbe Wijnen (ca. 45 min.)
woensdag 1 maart         van 10 tot 17 uur         om 13 uur in auditorium NM Kamp Vught
donderdag 2 maart  van 10 tot 17 uur  om 13 uur in auditorium NM Kamp Vught
vrijdag 3 maart  van 10 tot 17 uur  om 13 uur in auditorium NM Kamp Vught
zaterdag 4 maart  van 12 tot 17 uur  om 13 uur in auditorium NM Kamp Vught
zondag 5 maart  van 12 tot 17 uur  om 13 uur in auditorium NM Kamp Vught

Entree

De opgraving is vrij toegankelijk op vertoon van een geldig entreebewijs voor NM Kamp Vught. Speciale kortingsactie: Bezoek Nationaal Monument Kamp Vught en krijg € 3,- korting (bij aankoop volwassenen ticket) op je bezoek aan Het Noordbrabants Museum. Vice versa ontvangt u bij uw bezoek aan NM Kamp Vught een kortingsvoucher waarmee u in Het Noordbrabants Museum € 3,- korting ontvangt op een volwassenenticket. 

Ivar Schute vertelt over de bel van NM Kamp Vught

Exclusief arrangement

Op één dag zowel de opgraving in Vught als de tentoonstelling in 's-Hertogenbosch bezoeken? Sluit dan op vrijdag 3 maart a.s. aan bij het arrangement verzorgd door Battlefield Bus Tours. Het programma omvat o.a. een lezing, een bezoek aan NM Kamp Vught en het Geniemuseum, en een rondleiding door Opgegraven strijd. Meer informatie.

Bekijk ook:

Opgegraven strijd

Archeologie van de oorlog
28 jan t/m 14 mei 2017