Zhao Bandi, Portrait Uli Sigg, 2010, 140 x 120 centimeter, Olieverf op doek, Met dank aan de kunstenaar en de Sigg Collectie

Rondleiding bij de tentoonstelling A Chinese Journey

Gratis iedere zondagmiddag

Iedere zondag bieden we bezoekers een gratis rondleiding aan.

He Xiangyu The Tank ProjectOm het land en de cultuur beter te leren kennen zoekt de Zwitserse zakenman, diplomaat en kunstverzamelaar Uli Sigg (1946) contact met Chinese kunstenaars. Nadat hij merkt dat niemand systematisch hedendaagse Chinese kunst verzamelt besluit hij dit zelf te gaan doen.
De rondleiding plaatst de uiteenlopende werken in de context van de Chinese kunst. Schilderijen, tekeningen, foto’s, sculpturen, video-installaties krijgen zo meer betekenis.
De Sigg Collectie geldt inmiddels wereldwijd als de beste en grootste verzameling op het gebied van de hedendaagse Chinese kunst van 1970 tot heden.

Doe mee

Wil je ook deelnemen? Sluit voor de gratis rondleiding aan om 14 uur in de Rabogalerij (de passage) van het museum. De rondleiding is gratis voor alle bezoekers met een geldig entreebewijs. Haal je deelnamebewijs bij de balie. Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen.

Bekijk ook