Chiharu Shiota, Uncertain Journey, 2016. Courtesy the artist and Blain I Southern. Foto: Sunhi Mang. © Chiharu Shiota, c/o Pictoright Amsterdam, 2017

Zondagmiddagrondleiding

Gratis iedere zondag

Iedere zondag bieden we bezoekers een gratis rondleiding aan. Dit keer is het een combinatierondleiding door twee tentoonstellingen:

Chiharu Shiota. Between the Lines

M2404233De rondleiding leidt je door een wirwar van wollen draden die samen een adembenemende installatie vormen. Elke knoop is een verbinding tussen menselijke ervaringen en persoonlijke herinneringen. De rondleider vertelt over de ontwikkeling van de Japanse kunstenares Chiharu Shiota van haar vroege performaces tot haar internationale doorbraak op de Biënnale in Venetië in 2015.

Van Gogh doorgelicht

Onderzoek spittende boerin 3De werken in de tentoonstelling tonen de liefde van Vincent voor het Brabantse land. Onder de Brabantse boeren vond hij zijn modellen, in hun huizen en het land dat zij bewerkten, vond hij de motieven die hij wilde bestuderen. Van Gogh schilderde regelmatig schilderde zijn werken over. Vijf van de schilderijen uit de vaste presentatie van het museum zijn technisch onderzocht. Bevatten deze werken nog meer dat met het blote oog niet te zien is? De rondleider legt uit hoe zo'n onderzoek in zijn werk gaat en toont je de geheimen onder de verf.

Doe mee

Wil je ook deelnemen? Sluit voor de gratis rondleiding aan om 14 uur in de Rabogalerij (de passage) van het museum. De rondleiding is gratis voor alle bezoekers met een geldig entreebewijs.