Rondleiding bij de tentoonstelling Geloven in vriendschap

Gratis iedere zondagmiddag

Iedere zondag bieden we bezoekers een gratis rondleiding aan.

1 Aflaat 10 BisschoppenIn 2018 viert de in ’s-Hertogenbosch gevestigde Illustere Lieve Vrouwe Broederschap zijn 700-jarig bestaan. Tot op de dag van vandaag komen de broeders jaarlijks samen voor een maaltijd in hun eigen Zwanenbroedershuis in de Bossche binnenstad.

De rondleiding voert u langs houtsnijwerk, perkament, zilver, vaandels, insignes, die werden gehanteerd door illustere leden als Jheronimus Bosch en Willem van Oranje en enkele leden van de huidige koninklijke familie.

Hoogtepunten zijn de twee uit 1475-1477 daterende luiken van het broederschapsretabel uit de Sint-Jan, door beeldsnijder Adriaen van Wesel, twee recent ontdekte 15de-eeuwse paramenten van het zogenaamde Schlosser Ornat uit het Dommuseum in Frankfurt en de in alle opzichten schitterende Jubelkroon van het Gilde Onze-Lieve-Vrouwe-Lof uit Antwerpen.

Doe mee

Wil je ook deelnemen? Sluit voor de gratis rondleiding aan om 14 uur in de Rabogalerij (de passage) van het museum. De rondleiding is gratis voor alle bezoekers met een geldig entreebewijs. Haal je deelnamebewijs bij de balie. Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen.

Bekijk ook

Gratis zondagmiddagrondleiding

A Chinese Journey
Iedere zondag om 14 uur