Still Loving Vincent

Loving Vincent

de tentoonstelling

14 oktober 2017 t/m 28 januari 2018

Loving Vincent is de eerste geschilderde animatiefilm ter wereld. Alle frames van de 94 minuten durende film zijn met de hand geschilderd. In totaal gaat het om zo'n 65.000 schilderijen; per seconde komen er twaalf doeken voorbij. Meer dan 125 kunstenaars brengen in Loving Vincent de kunstenaar met penseelstreken tot leven.
Het kostte de makers, Hugh Welchman en Dorota Kobiela van Breakthru Productions, in totaal vier jaar tijd om de film te realiseren. De film gaat in oktober 2017 in Nederland in première.

Deze tentoonstelling geeft een unieke kijk achter de schermen van de bijzondere geschilderde animatiefilm over Vincent van Gogh (1853-1890). Voor de gelegenheid komen de 70 mooiste schilderijen die voor deze film zijn gemaakt naar ’s-Hertogenbosch.

De tentoonstelling

Naast de 70 mooiste werken die in de film zijn gebruikt, zijn er verschillende beeldfragmenten en presentaties die laten zien hoe de schilderijen tot leven worden gebracht.
Bezoekers komen dankzij de expositie meer te weten over het leven van Vincent van Gogh en het unieke maakproces van deze film.

Having such a large exhibition at Het Noordbrabants Museum, where we have the space to actually show the best paintings from the film in a museum setting, will really enrichen the experience of seeing the film.
Makers Hugh Welchman en Dorota Kobiela

In Het Noordbrabants Museum zijn originele werken van Vincent van Gogh te zien in Het Verhaal van Brabant, meer specifiek in een paviljoen gewijd aan Van Gogh en zijn Brabantse periode. Op dit ogenblik zijn 10 werken, die Van Gogh schilderde in Nuenen, opgenomen in de vaste presentatie van het museum. Nuenen was de plek in Brabant waar hij het grootste deel van zijn leven in Nederland als kunstenaar heeft gewerkt. Het museum vertelt het verhaal van Vincent van Gogh in zijn Brabantse periode.

Koop tickets