Still Loving Vincent

Loving Vincent

de tentoonstelling

14 oktober 2017 t/m 28 januari 2018

Loving Vincent is de eerste geschilderde animatiefilm ter wereld. Meer dan 125 kunstenaars schilderden in de stijl van Vincent van Gogh 65.000 frames voor de film Loving Vincent. Het kostte de makers van Loving Vincent 6 jaar om de eerste geschilderde speelfilm ter wereld te realiseren. Makers Dorota Kobiela en Hugh Welchman brachten hiermee Van Goghs meesterwerken tot leven.

Combiticket voor film en tentoonstelling

Met een combiticket kun je op dezelfde dag  Loving Vincent: de tentoonstelling in Het Noordbrabants Museum en de film Loving Vincent in de Verkadefabriek 's-Hertogenbosch bezoeken met 5,50 korting.

Kies zelf of je eerst de film of de tentoonstelling bezoekt in de speciaal ingerichte ticketshop. Selecteer op welk tijdstip je de film bezoekt en plan je bezoek aan de tentoonstelling er omheen.

Boek nu!

De tentoonstelling

In Loving Vincent: de tentoonstelling neem je een kijkje achter de schermen. Bewonder meer dan honderd van de mooiste olieverfschilderijen die voor deze film zijn gemaakt. Bekijk hoe de acteurs werden geschilderd in de stijl van Van Gogh en vervolgens geanimeerd. Ervaar hoe in de bekende werken van Van Gogh de dag werd verruild voor de nacht en de zomer voor de herfst.

Loving Vincent live

M2407516In een speciaal werkstation kun je kunstenares Setareh Goodarzi die meewerkte aan de film van donderdag tot en met zondag zien schilderen aan een schilderij van Van Gogh.

  • Loving Vincent Painter Training

Dichtbij Van Gogh

In Het Noordbrabants Museum zijn originele werken van Vincent van Gogh te zien in Het Verhaal van Brabant, meer specifiek in een paviljoen gewijd aan Van Gogh en zijn Brabantse periode. Op dit ogenblik zijn 10 werken, die Van Gogh schilderde in Nuenen, opgenomen in de vaste presentatie van het museum. Nuenen was de plek in Brabant waar hij het grootste deel van zijn leven in Nederland als kunstenaar heeft gewerkt. Het museum vertelt het verhaal van Vincent van Gogh in zijn Brabantse periode.

Koop tickets

Bekijk ook:

Combiticket

Bezoek de Loving Vincent tentoonstelling en film met korting