Foto Joep Jacobs

Moderne en hedendaagse kunst

De omvangrijke collectie Brabantse kunst vanaf 1800 heeft een ruime plaats gekregen op de begane grond van het Paleis en in de gerenoveerde Quistvleugel. In de paleiszalen ligt de nadruk op de negentiende eeuw; de kunstenaarsdynastie van de familie Knip neemt er een belangrijke plaats in.

Van Jan Sluijters tot Studio Job

In de Quistvleugel wordt werk van kunstenaars uit de twintigste eeuw getoond. Bekende namen zijn Jan Sluijters, Piet Mondriaan, JCJ Vanderheyden, Leon Adriaans, Henk Visch en Marc Mulders.

Jong talent

De tuingalerij (Expo 0), die leidt naar de nieuwe vleugel met tijdelijke exposities, biedt regelmatig ruimte aan wisselende tentoonstellingen van jonge Brabantse kunstenaars, aan het begin van hun carrière. Vanwege het dynamische kunstklimaat in Brabant zijn er veel jonge kunstenaars actief. Het museum speelt daarop in met een expositiebeleid van korte solopresentaties.

Boek een rondleiding

Rondleiding Kunst & Design
Meer weten over pionier Jan Sluijters en andere moderne- en hedendaagse kunstenaars en ontwerpers? Onze rondleiders vertellen graag meer in de rondleiding Kunst & Design.
Rondleiding Oude meesters, nieuwe meesters
Liever een rondleiding met een mix van vroege historie met het werk van hedendaagse meester? Voor groepen bieden we ook daarvoor een geschikte rondleiding.
Koop tickets

Bekijk ook:

Oude kunst

Met Brueghel , Van Thulden en Bosschaert