A Chinese Journey. The Sigg Collection

Om het land en de cultuur beter te leren kennen zoekt de Zwitserse zakenman, diplomaat en kunstverzamelaar Uli Sigg (1946) contact met Chinese kunstenaars. Nadat hij merkt dat niemand systematisch hedendaagse Chinese kunst verzamelt besluit hij dit zelf te gaan doen. De Sigg Collectie geldt inmiddels wereldwijd als de beste en grootste verzameling op het gebied van de hedendaagse Chinese kunst van 1970 tot heden.

Museumles met Workshop in het Spetterlab

A Chinese Journey Expo 1Chinese geheimtaal - groep 5 t/m 8
De tentoonstelling A Chinese Journey toont hedendaagse Chinese kunst, verzameld door een wel heel bijzondere man: Uli Sigg. Hij was Olympisch roeikampioen, roltrappenzakenman en politiek ambassadeur voor Zwitserland in China. Na een rondleiding door de tentoonstelling gaan de leerlingen tijdens de workshop in het Spetterlab Chinese geheimtaal kalligraferen.

Reserveer deze museumles

Niveau groep 5 t/m 8
Duur 90 min.
Wanneer wo en do, tussen 10 en 17 uur
di en vrij, tussen 11 en 17 uur
Kosten Museumles €45 per 16 leerlingen (max 32)
Rondleiding €35 per 16 leerlingen
Zelfstandig bezoek, gratis
Begeleiding Gratis toegang voor begeleiders, minimaal 1 op 10 leerlingen
Voorbereiding Bij deze tentoonstelling is geen inhoudelijk voorbereidend lesmateriaal.
Reserveren 2 weken van te voren

The Sigg Collection

Lesmateriaal

Museumregels

Handig document om de do's en don'ts in het museum uit te leggen aan de leerlingen.

Vertelkaartjes

Bereid het bezoek aan Het Noordbrabants Museum voor met deze Vertelkaartjes.

007 Aafke NBM 0610 5076 1 Meer weten over de mogelijkheden voor jouw klas?
Neem contact op met:
Aafke de Bruijn