Mijn Verhaal van Brabant

Voorbeeldfilmpjes Erfgoed bekijken in de klas

Lesmateriaal

Docentenhandleiding

De docentenhandleiding geeft u een overzicht van de museumles Mijn Verhaal van Brabant, met een omschrijving van alle activiteiten voor groep 4 en groep 8, zowel in de klas als in het museum.

Lesbrief | Wat is erfgoed?

Met behulp van deze lesbrief bespreekt u met de leerlingen wat erfgoed is en waarom het belangrijk is.

Werkblad 1 | Erfgoed bekijken

Ter voorbereiding op het museumbezoek bekijken de leerlingen afbeeldingen van de voorwerpen in het museum.

Werkblad 2 | Erfgoed onderzoeken

De leerlingen zoeken naar meer informatie over de voorwerpen in het museum.

Werkblad 3 (in het museum) | Erfgoed presenteren

In het museum presenteren de leerlingen van groep 8 de voorwerpen aan de leerlingen van groep 4. Op deze werkbladen staan de bijbehorende opdrachten. Handig voor groep 8 om zich goed voor te bereiden.

Werkblad 4 | Wat is jouw erfgoed?

De leerlingen omschrijven hun aller belangrijkste persoonlijke erfgoed-voorwerp.

Museumregels

Handig document om de do's en don'ts in het museum uit te leggen aan de leerlingen.

Brief voor begeleiders

Alle informatie voor begeleidende ouders in één handig document.

Voorwerpen uit het museum