A Chinese Journey

The Sigg Collection

Om het land en de cultuur beter te leren kennen zoekt de Zwitserse zakenman, diplomaat en kunstverzamelaar Uli Sigg (1946) contact met Chinese kunstenaars. Nadat hij merkt dat niemand systematisch hedendaagse Chinese kunst verzamelt besluit hij dit zelf te gaan doen. De Sigg Collectie geldt inmiddels wereldwijd als de beste en grootste verzameling op het gebied van de hedendaagse Chinese kunst van 1970 tot heden.

Museumles met Workshop in het Spetterlab

A Chinese Journey Expo 1Duik in een Chinees Landschap - vmbo/havo 1 t/m 3.
De tentoonstelling A Chinese Journey toont hedendaagse Chinese kunst, verzameld door een wel heel bijzondere man: Uli Sigg. Hij was Olympisch roeikampioen, roltrappenzakenman en politiek ambassadeur voor Zwitserland in China. Na een rondleiding door de tentoonstelling duiken de leerlingen tijdens de workshop in het Spetterlab in een Chinees landschap. Hierbij gaan ze een miniatuur Chinees landschap verder inrichten en daar een eigen filmpje van maken. Welke lichteffecten passen het beste bij de sfeer van het landschap?

Rondleiding door de tentoonstelling

M2408912A Chinese Journey - Havo/vwo klas klas 3 t/m 5 (6)
Na de dood van de Communistische leider Mao Zedong werd Chinese kunst sterk geïnspireerd door het Westen. De laatste tien jaar keren Chinese kunstenaars op een eigentijdse manier terug naar Chinese tradities, vaak met een spirituele en politieke lading. Tijdens de rondeliding maken de leerlingen een analyse van de tentoonstelling. Wat zouden zij veranderen aan de inrichting?

Reserveer deze rondleiding

Zelfstandig bezoek zonder museumdocent, met audiotour

A Chinese Journey Expo 4Een Zelfstandig bezoek is helemaal gratis voor leerlingen en begeleiders. Zelfs de audiotour bij de tentoonstelling is gratis te downloaden. De App kun je vinden onder de naam: Podcatcher Audio Guide.

Reserveer een zelfstandig bezoek

Niveau museumles: vmbo/havo 1t/m 3
Rondleiding: havo/vwo klas klas 3 t/m 5 (6)
Reserveren 2 weken van te voren
Cultuurkaart Heb je een Cultuurkaart? Vermeld dan het Cultuurkaartnr van je school.
Duur 90 min.
Wanneer wo en do, tussen 10 en 17 uur
di en vrij, tussen 11 en 17 uur
Kosten Museumles €45 per 16 leerlingen (max 32)
Rondleiding €35 per 16 leerlingen
Zelfstandig bezoek, gratis
Begeleiding Gratis toegang voor begeleiders, minimaal 1 op 10 leerlingen
Voorbereiding Bij deze tentoonstelling is geen inhoudelijk voorbereidend lesmateriaal.

Lesmateriaal

Museumregels

Handig document om de do's en don'ts in het museum uit te leggen aan de leerlingen.

The Sigg Collection

The Tank Project

Het kasteel van Uli Sigg

Tim 310815 1575Meer weten over de mogelijkheden voor jouw klas?
Neem contact op met:
Tim Veldhuis