Tentoonstelling: Loving Vincent

Rondleiding en workshop in het Spetterlab

Loving Vincent is de eerste geschilderde animatiefilm over het mysterie rondom de dood van Vincent van Gogh (1853-1890). Het Noordbrabants Museum toont de making of van deze film in een bijzondere tentoonstelling. Naast een rondleiding door deze tentoonstelling  gaan de leerlingen tijdens een workshop in het Spetterlab hun eigen geschilderde animatie waarbij ze de sterren van de Starry Night van Van Gogh schitterend laten fonkelen.

 

Rondleiding: zie schilderijen tot leven komen

Loving Vincent - Sara Calderon -GonzalezHoe werd de eerste geschilderde animatie-film ter wereld gemaakt? In Loving Vincent: de tentoonstelling neem je een kijkje achter de schermen. Je ziet ruim 100 van de mooiste schilderijen uit de film, komt te weten hoe echte acteurs werden omgezet in geschilderde animaties en van dichtbij zie je één van de kunstenaars die meewerkte aan de film en in de tentoonstelling werkt aan een nieuw schilderij van Vincent Van Gogh uit zijn Brabantse periode.

Workshop: laat het fonkelen!

Loving Vincent - Starry Night Over The RhoneIn het Spetterlab ga je het schilderij Sterrennacht van Vincent van Gogh opnieuw tot leven brengen. In kleine groepjes maken jullie een eigen animatie met verf waarbij je bijvoorbeeld de sterren opnieuw kunt laten fonkelen. Maar wat gebeurd er nog meer in de haven?

Praktische informatie

Niveau Klas 1 t/m 3
Duur 90 min.
Wanneer wo en do, tussen 10 en 17 uur
di en vrij, tussen 11 en 17 uur
Kosten €45 per 16 leerlingen (max 32)
Begeleiding Gratis toegang voor begeleiders, minimaal 1 op 10 leerlingen
Voorbereiding voorbereiding en verwerking in de klas zijn onderdeel van het lesmateriaal, maar niet noodzakelijk
Reserveren 2 weken van te voren

Voorbereiding

Bekijk ter voorbereiding op het museumbezoek met de klas de onderstaande trailer. Deze geeft je een mooie indruk van de film (kijkwijzer 9 jaar en ouder).

Verwacht: Het Van Goghmuseum zal bij deze film lesmateriaal ontwikkelen (leeftijd: 14+. Lesmateriaal voor vmbo/havo/vwo). EYE en HAFF zullen zorgen voor een module binnen dit lesmateriaal over het maakproces van de film.

Trailer Loving Vincent

Lesmateriaal

Voorbereiding in de klas

Volgt binnenkort

Museumregels

Handig document om de do's en don'ts in het museum uit te leggen aan de leerlingen.

Vertelkaartjes

Bereid het bezoek aan Het Noordbrabants Museum voor met deze Vertelkaartjes.

Contact

007 Aafke NBM 0610 5076 1 Meer weten over de mogelijkheden voor jouw klas?
Neem contact op met:
Aafke de Bruijn
Teamhoofd educatie
E educatie@hnbm.nl
T +31(0)73-6877 835