Tim Walker, Cierra Skye in thistle bubble, pearl in mouth, 2015, The Nicola Erni Collection, Zwitserland

Tim Walker

Gratis lesmateriaal of rondleiding

Normaal gesproken staan de foto’s van Tim Walker op de covers van modebladen als Vogue en LOVE magazine. Dit najaar zijn ze te zien in Het Noordbrabants Museum. In dit bijzondere project is Tim Walker geïnspireerd door een kunstenaar die hem al sinds zijn kindertijd boeit, de 15de-eeuwse Nederlandse meester Jheronimus Bosch.

Reserveer een rondleiding Reserveer een zelfstandig bezoek

Modefotograaf

Portret Tim WalkerTim Walker werkt voor gerenommeerde modebladen als Vogue, W Magazine en Love Magazine. Zijn foto’s tonen de toeschouwers niet alleen een kledingstuk maar weten een romantische dagdroom te vangen. Velen zien zijn werk als kunstfotografie. Zelf zou hij het zo niet noemen: of iets kunst is wordt niet op het moment zelf bepaald. Hij noemt zich simpelweg: fotograaf.

“Call it what you will but I would call it photography.”
The White Review , Interview with Tim Walker (November 2012).

Geïnspireerd door Jheronimus Bosch

TW Bosch R102f18bIn januari 2015 krijgt de Britse fotograaf Tim Walker de opdracht van The Nicola Erni Collection om een serie werken naar keuze te maken. Hij krijgt carte blanche en een ongelimiteerd budget. Voor dit droomproject besluit Tim Walker zich te laten inspireren door een kunstenaar die hem al sinds zijn kindertijd boeit, de 15de-eeuwse Nederlandse meester Jheronimus Bosch. Hij werkt een jaar aan de serie, die een fotografisch antwoord is op De Tuin der Lusten (ca. 1495-1505, Museo Nacional del Prado, Madrid).

 

Set design

TW Bosch R068F13Tim walker fotografeert analoog en bewerkt zijn foto's niet achteraf. De sets voor de shoots van the Garden of Eartly Delights zijn gemaakt door Shona Heath, één van de vaste setdesigners van Tim Walker. Haar werk doet denken aan een film van Tim Burton of een boek van Roald Dahl. Daarmee is ze een goede match met Tim Walker. Samen met haar speelt hij met het ontwerp tot ze het juiste beeld weten te vangen.

Lesmateriaal

Lesmateriaal

Het lesmateriaal bevat opdrachten voor voorbereidende lessen in de klas, foto-opdrachten voor tijdens het museumbezoek en een creatieve verwerkende opdracht na afloop. U moet de opdrachten zelf printen en meenemen. In het museum zijn klembordjes en potloden beschikbaar aan de balie.

Museumregels

Handig document om de do's en don'ts in het museum uit te leggen aan de leerlingen.

Praktische informatie

Beschikbaar De tentoonstelling van Tim Walker is van 4 november 2017 t/m 25 februari 2018 te zien in het museum.
Niveau Klas 3/4 HAVO/VWO
Reserveren 2 weken van te voren
telefoonnummer reservering +31(0)73-6877 820
Duur 1 uur
Wanneer di t/m vrij, tussen 11 en 17 uur
Voor de rondleiding kunt u woensdag en donderdag al om 10 uur terecht.
Kosten €35 per rondleiding (max. 16 leerlingen per rondleiding)
Een zelfstsandig bezoek is gratis.
Het lesmateriaal is gratis te downloaden.
Begeleiding Gratis toegang voor begeleiders, minimaal 1 op 10 leerlingen
Voorbereiding De voorbereiding in de klas vraagt ongeveer 1 lesuur. Het lesmateriaal leent zich ook goed als huiswerkopdracht.

Contact

Tim 310815 1575Meer weten over de mogelijkheden voor jouw klas?
Neem contact op met:
Tim Veldhuis
Educator
E educatie@hnbm.nl
T +31(0)73-6877 836