Foto Peter Cox

Vriendenontvangst De Jaren 80

Familiebijeenkomst

Wie onder u herinnert zich niet de geweldige successen van de reeks cultuurhistorische tentoonstellingen als De Gruyter, Knus-gewoon de jaren 50, Wauw-de jaren 70 en Gezin XXL? Dit waren heuse kaskrakers van Het Noordbrabants Museum waar u ongetwijfeld ook van heeft genoten. Deze zomer zijn de jaren 80 aan de beurt: een bewogen decennium in Nederland én wereldwijd. Van de inhuldiging van koningin Beatrix tot aan de val van de Berlijnse muur, via politiek, muziek, film, sport, volkscultuur, vrijetijdsbesteding, technologie en dagelijks leven. Van pessimisme tot optimisme, met soundtracks van Madonna, Michael Jackson, Doe Maar en de Dolly Dots. 

Op zondag 4 juni gaan de vrienden van Het Noordbrabants Museum terug in de tijd naar de jaren 80 tijdens de tweede vriendenontvangst van 2017. Dit keer in de vorm van een familieontvangst waar (groot)ouders met hun (klein)kinderen naar hartenlust op een nostalgische herontdekkingsreis kunnen gaan.

Programma Vrienden terug naar De jaren ’80 – Doemdenkers en Positivo’s 
16.00 uur: Ontvangst en woord van welkom door Geert-Jan van Schijndel
16.15 uur: Introductie over de graffiti scene in de jaren 80 door Patrick de Kaste van Kings of Colors
16.30 uur: ‘En toen viel de muur’ door Pauline Broekema: Als verslaggever bij het NOS Journaal beleefde Pauline Broekema in de jaren tachtig belangrijke nieuwsmomenten. Ze was in Berlijn toen de Muur viel. “Zondermeer de belangrijkste gebeurtenis die ik heb verslagen.” In haar lezing staat ze onder meer stil bij de krakersrellen, een Elfstedentocht, muziek, cassettebandjes, de semafoon, schoudervullingen en uiteindelijk de val van De Muur. Pauline Broekema is sinds 1984 redacteur/verslaggever bij het NOS Journaal. In de tentoonstelling is een reportage te zien die zij maakte tijdens de val van de muur.
17.00 – 18.00 uur: Rondleiding door tentoonstelling De jaren 80. Het is ook mogelijk op eigen houtje de tentoonstelling te bekijken. Tip: neem het doeblad Vergelijk je rijk mee!
18.00 – 18.30 uur: Borrel in de Rabobankgalerij

Aanmelden
Aan de activiteit zelf zijn geen kosten verbonden. De vriendenontvangsten worden altijd druk bezocht dus reageer snel via dit registratieformulier. Om logistieke redenen hanteren we een maximaal aantal deelnemers van 175 volwassenen. 

U leest, de tentoonstelling De jaren 80. Doemdenkers en positivo’s is een bezoek meer dan waard. Met uw vriendenpas bezoekt u wanneer het u schikt natuurlijk ook de vaste collectie. Zondag 4 juni is de laatste dag van de tentoonstelling Verspijkerd en verzaagd Hergebruik van heiligenbeelden in de Nederlandse beeldhouwkunst.