Najaarsexcursie Italië

29 september t/m 2 oktober

Met veel genoegen attendeer ik u op onze najaarsexcursie die zal plaatsvinden van 
29 september tot en met 2 oktober 2017. Deze reis voert naar de Italiaanse regio Campanië. 

Buitenland excursie Campania, 29 september t/m 2 oktober 2017
In samenwerking met reisorganisatie Labrys biedt de Stichting Vrienden u voor de vijfde keer een meerdaagse excursie aan. Van vrijdag 29 september tot en met maandag 2 oktober zullen wij een bezoek brengen aan musea in Campanië waaronder Napels, Pompeji en Amalfi. Deze excursie draait om de fraaie archeologische collecties in de voornoemde steden en het indrukwekkende Museum Capodimonte in Napels, maar u krijgt ook ruim gelegenheid om zelf Sorrento en eventueel Amalfi of Capri te verkennen. Kortom: een reis overladen met indrukwekkende archeologische vondsten, een fantastische natuur en wereldberoemde kunstenaars en hun evenzo beroemde schilderijen! 

Om u een onbezorgde en kwalitatief goede reis te kunnen presenteren hebben wij Labrys Reizen gevraagd deze voor ons te organiseren. Labrys Reizen is een organisatie die zich heeft gespecialiseerd in culturele reizen en zeer veel ervaring heeft met het organiseren van museumreizen, ook in samenwerking met andere Nederlandse musea. Dafne Oosten van Labrys Reizen, voor sommigen van u een oude en deskundige bekende, zal ons begeleiden tijdens deze reis. Zij zal ons op kunstinhoudelijk en praktisch gebied terzijde staan. Ook zal er een bestuurslid van de Stichting Vrienden meereizen.

Ca. 2 weken voorafgaand aan ons vertrek zullen wij zoals u dat bent gewend een informatiebijeenkomst organiseren bij Het Noordbrabants Museum waarvoor de deelnemers worden uitgenodigd. U kunt dan kennismaken met uw reisgenoten, en wij zullen dan kort ingaan op het programma en nog openstaande vragen beantwoorden.

Deelnamekosten
De reissom voor vrienden bedraagt : € 945,-, als introducé betaalt u een toeslag van: 
€ 100,- Toeslag eenpersoonskamer: € 99,- (Indien u als Sluijtersvriend besluit uw vriendenlidmaatschap uit te breiden naar een Breugelvriendschap, dan vervalt de toeslag.) 

Vervoer naar de bestemming
We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Napels v.v. per Transavia. De vluchttijden zijn de volgende:
29-09-2017: Amsterdam - Napels 12.55 - 15.15 uur
02-10-2017: Napels - Amsterdam 16.00 - 18.45 uur
Met de gekozen lijnvlucht bieden wij de deelnemers de mogelijkheid de spits te vermijden of met het openbaar vervoer te reizen. Bij voldoende belangstelling zullen wij kijken of georganiseerd busvervoer mogelijk is.

Vragen en inschrijven
De reisinformatie is zorgvuldig samengesteld, maar heeft u aanvullende vragen of wilt u een inschrijfformulier ontvangen, dan kunt u zich direct richten aan Labrys Reizen, via telefoonnummer 024 382 21 10. Meer informatie over het programma en ook inschrijven via deze link. Een introducé per vriend is toegestaan. Wilt u graag mee, wacht dan niet te lang met inschrijven, want er is plaats voor minimaal 20 en maximaal 30 personen. Bij een lager aantal inschrijvingen zullen de deelnamekosten hoger zijn. In verband met de geplande reisdatum sluit de inschrijving op 26 juni. Aangezien wij een optie hebben op een voordelige groepsvlucht stellen wij het zeer op prijs als u reeds op zeer korte termijn per e-mail aan wamkievits@ziggo.nl uw belangstelling duidelijk maakt; uw definitieve beslissing kunt u dan vóór 26 juni nemen. 

Ik wens alle deelnemers aan de excursie naar Campanië een bijzonder prettige en interessante reis toe!

Met vriendelijke groet, 

Geert-Jan van Schijndel
Voorzitter Stichting Vrienden van Het Noordbrabants Museum