Terugblik activiteiten 2017

de ontvangsten, previews en excursies

Vriendentafel Kranen/Gille

M2402291Ontwerpers Jos Kranen en Johannes Gille brachten tijdens de Vriendentafel van 31 maart onze vrienden met hun enthousiaste verhalen over hun ontwerpen hun liefde voor design over. Een aantal vrienden bekent: 'in eerste instantie wist ik niet zo goed wat ik me bij de werken van Kranen/Gille moest voorstellen maar met deze achtergrondverhalen komen de werken tot leven. Prachtig. Zo bijzonder om van henzelf te horen hoe de ontwerpen tot stand zijn gekomen.' De tentoonstelling van Kranen/Gille is nog te zien tot en met 14 mei. Mis het niet!

Het concept van de Vriendentafels: een inhoudelijke introductie van een conservator of kunstenaar gevolgd door een rondleiding en een diner onder vrienen in de MuseumBrasserie is nog steeds succesvol.

 

Nieuwjaarsbijeenkomst

Op zaterdag 28 januari opende de tentoonstelling Opgegraven strijd. Deze expositie over militair erfgoed van de twintigste eeuw (Military Legacy) is een primeur in Nederland. De variatie is enorm: prehistorische skeletten, Romeinse slingerkogels, middeleeuws geschut, vuurwapens uit de Slag bij Arnhem, maar ook kleine alledaagse objecten uit Napoleontische legerkampen en concentratiekampen. Speciaal voor de vrienden werd op de openingsdag een lezing door gastconservator Evert van Ginkel gegeven. Bijna 200 vrienden bezochten deze opening.

 Berging Duitse Bommenwerper Ju88 Bij Utrecht Foto Herre WyniaOpgegravenstrijd

Brafa

Het bezoek aan Brafa in Brussel met zo'n 20 vrienden was geslaagd. 

2015 28 Jan Excursie BRAFA 3

Kunst en klank

Op vrijdag 20 januari 2017 hebben ruim 80 vrienden de generale repetitie van 'Tussen Kunst en Klank' bijgewoond. Dit programma van de Philharmonie zuidnede

rland inspireert leerlingen uit het voortgezet onderwijs door ze mee te nemen in de wereld van klassieke muziek en schilderkunst.  In drie verschillende zalen werd door kleine ensembles muziek gespeeld die speciaal bij de kunst in die zaal was uitgezocht, misschien vanwege dezelfde sfeer, de tijd van het werk of juist omdat het schuurt! Kortom het waren verrassende cross-overs tussen klassieke muziek en beeldende kunst.Philharmonie Zuidnederland _MR_photo _Simon Van Boxtel -II-zonder