Foto bymarjo

Terugblik activiteiten 2018

Ontvangsten, previews en excursies

20 februari: Vriendentafel Geloven in vriendschap

4 Dalmatiek Van Het Schlosser OrnatDe eerste Vriendentafel van 2018 stond in het teken van de expositie Geloven in vriendschap. Die gaat over 700 jaar Zwanenbroeders in ’s-Hertogenbosch. Speciaal voor onze Bruegel-, Bosch- en Van Goghvrienden gaf Jan van Oudheusden een inleiding. Hij is historicus en schrijver van de publicatie bij deze tentoonstelling en tevens Van Goghvriend. Na het bezoek aan de tentoonstelling in aanwezigheid van conservator Joris Westerink ging een groot aantal vrienden met elkaar aan tafel in de MuseumBrasserie.

21 januari: Nieuwjaarsontvangst rondom museale highlights

De Romeinen Het Noordbrabants Museum Foto Joep JacobsOp zondag 21 januari vond de nieuwjaarsontvangst van de vrienden van Het Noordbrabants Museum plaats. Na een introductie van de jaarprogrammering door Geertje Jacobs, hoofd collectie, presentatie en educatie gingen de vrienden in 7 groepen op pad langs enkele highlights op diverse plekken in het museum: zoals Van Goghs Collse watermolen, archeologische vondsten in de Romeinenzaal en volgelingen van Brueghel of Jordaens. Een aantal vaste museumrondleiders lichtte de werken toe. Natuurlijk werd afgesloten met een toost op een mooi cultureel en inspirerend 2018!

Gratis rondleidingen

Hoe leuk is het om alles te weten te komen van een tentoonstelling? Daarom zijn er met regelmaat speciaal voor onze vrienden extra rondleidingen in wisseltentoonstellingen. We brengen de vrienden hiervan op de hoogte via de vriendennieuwsbrief of nemen het mee in een uitnodiging voor een vriendenbijeenkomst.