Voorjaarsexcursie

bezoek museum MORE en Museumcomplex Zutphen
's Ochtends staat bezoek aan het Museum MORE te Gorssel op het programma. Dit museum dat het grootste museum voor Modern Realisme is, was in het verleden bekend als het museum van de verzamelaar Dick Scheringa. 
MORE is een initiatief van Hans Melchers en toont een eeuw topkunst van grootmeesters zoals Carel Willink, Jan Mankes, Pyke Koch en Charley Toorop. Wij brengen een bezoek aan de tentoonstelling van het werk van Johannes Grützke (1937). In Duitsland wordt Grützke inmiddels beschouwd als de laatst levende der grote realistische kunstenaars. De schilderijen zijn verzameld door particulieren en nauwelijks door grote musea. ‘Der Pinsel hat gesprochen’ is de eerste grote museale solotentoonstelling van de fenomenale Johannes Grützke buiten Duitsland.
Na een gezellige lunch brengen wij vervolgens een bezoek aan het gloednieuwe museumcomplex in Zutphen. Daar bezoeken wij het Museum Henriette Polak met 20e eeuwse figuratieve kunst en - facultatief -  het Stedelijk Museum waar veel aandacht wordt besteed aan de rijke geschiedenis van de stad Zutphen.
Daarna zullen wij de thuisreis aanvaarden.
Er kunnen maximaal 50 Vrienden deelnemen aan deze mooie excursie.
Een uitnodiging met meer detailinformatie over het programma volgt nog.