30 mei: Voorjaarsexcursie

bezoek Gemeentemuseum Den Haag en Museum Voorlinden

Op 30 mei aanstaande bieden wij u de dagexcursie van ons jaarprogramma 2018 aan. Wij gaan naar Den Haag en Wassenaar voor een bezoek aan het Gemeentemuseum Den Haag en het Museum Voorlinden.

Gemeentemuseum Den Haag
Na aankomst bij het Gemeentemuseum krijgt u eerst de gelegenheid om in het Restaurant Gember een kop koffie te drinken, alvorens wij rond 11.00 uur onder begeleiding van de gids een bezoek zullen brengen aan de zomerse schilderijen van de beroemde Duitse kunstenaar Max Liebermann (1847-1935). Vanaf het einde van de negentiende eeuw was Liebermann vele zomers in ons land te vinden en dat zie je terug in zijn werken. Aan de hand van vele topstukken is in de tentoonstelling Max Liebermann – Een zomers impressionist te zien hoe de kunstenaar zich ontwikkelde van realist tot impressionist. Liebermann en Nederland zijn sterk met elkaar verbonden. Hij vond hier jarenlang inspiratie voor zijn schilderijen en sloot een aantal bijzondere vriendschappen met de kunstenaars van de Haagse School. Ondanks deze verbondenheid was het werk van Liebermann in Nederland tot heden nauwelijks te zien.

Rond 12.00 uur verlaten wij het Gemeentemuseum voor een korte rit naar het restaurant (met terras) De Landbouw in Wassenaar waar wij de lunch zullen gebruiken. Na een smakelijke en aangename lunch onder een mooie lentezon vertrekken wij rond 13.30 uur voor een bezoek aan het museum voor moderne en hedendaagse kunst Museum Voorlinden dat in 2016 is geopend.

Museum Voorlinden
De collectie van het museum is de afgelopen 50 jaar verzameld door de Haagse zakenman Joop van Caldenborgh. Naast de vaste collectie biedt Voorlinden ook plaats aan tijdelijke tentoonstellingen. Het museum heet officieel 'Voorlinden Museum & Gardens', omdat ook de tuinen de moeite van het bekijken waard zijn. Het museum is gevestigd op een landgoed dat teruggaat tot de Romeinse tijd. In het begin van de negentiende eeuw werd hier een park in landschapstijl aangelegd. Gezien het gevarieerd karakter van dit bijzonder museum maken wij onder de begeleiding van enkele gidsen een rondleiding. Er wordt verteld over de architectuur, de tuinen en alle hoogtepunten van het museum.  Hierna heeft u nog ruim de gelegenheid om de collectie en de tuinen op eigen gelegenheid te bewonderen alvorens wij de thuisreis aanvaarden.

Hieronder het volledige programma van de Vriendenexcursie naar Wassenaar/Den Haag. De reis is zorgvuldig samengesteld, maar heeft u vragen dan kunt u deze direct richten aan Wim Kievits, ons bestuurslid Activiteiten, die bij de organisatie is betrokken. De contactgegevens van Wim Kievits: wamkievits@ziggo.nl of 06 43 233275.

Inschrijven en kosten

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. U kunt zich inschrijven via een e-mail naar: vrienden@hnbm.nl of u kunt bellen met 073-6877 877. Gebruik bij voorkeur het digitale registratieformulier dat opgenomen is in de digitale uitnodiging. Eén introducé per vriend is toegestaan. De deelnamekosten bedragen € 75,- als vriend en € 85,- als introducé.


Dagprogramma excursie Gemeentemuseum Den Haag en Museum Voorlinden op 30 mei 2018:

09.00 uur - Opstappen bij Transferium, Pettelaarpark 59

10.30 uur - Kop koffie in Museumrestaurant Gember

11.00 uur - Bezoek Max Liebermann – Een zomers impressionist, Gemeentemuseum Den Haag

12.00 uur- Vertrek naar Wassenaar   

12.15 uur- Bezoek restaurant De Landbouw in Wassenaar voor de lunch

13.30 uur- Bezoek collectie Museum Voorlinden met een highlight rondleiding  

14.30 uur- Op eigen gelegenheid bezoek overige collecties Voorlinden

15.30 uur- Vertrek en terugreis naar ’s-Hertogenbosch

17.00 uur- Aankomst Pettelaarpark, ’s-Hertogenbosch

 

 

 

Bekijk ook

Dankzij de vrienden

Aangekocht met steun van vrienden