Vriendentafel

Between the Lines

Op vrijdag 23 juni vindt exclusief voor de Bruegel-, Bosch en Van Goghvrienden de volgende Vriendentafel plaats rondom de  tentoonstelling "Between the Lines" van Chiharu Shiota. De Vriendentafel wordt gecombineerd met de officiële opening van deze tentoonstelling, waarvoor door de museumdirectie ook andere gasten worden uitgenodigd. De opening wordt opgeluisterd door een optreden van de vermaarde harpiste Lavinia Meijer.

 

Vrijdag 23 juni: Between the Lines van Chiharu Shiota met muziek van Lavinia Meijer

Chiharu Shiota (Osaka, 1972), de sensatie van de Biënnale van Venetië in 2015, toont haar fascinerende, webachtige sculpturen. Shiota is bekend door haar indrukwekkende installaties en met name The Key in the Hand (2015) waarmee ze Japan vertegenwoordigde op deze 56ste Biënnale. Vanaf de opening stal het werk de show. Zo behaalde het een plekje in de top vijf tentoonstellingen van The Guardian en stond het op de cover van een fotoreportage van The New York Times. Haar eerste solotentoonstelling in Nederland vindt plaats op een scharnierpunt in haar internationale carrière. De tentoonstelling toont video’s, objecten, foto’s en installaties van 1999 tot 2017. De tentoonstelling is mogelijk gemaakt door de Renschdael Art Foundation.

 

Luisteren, kijken en ontmoeten

Het programma combineert cultuur, informatie-uitwisseling en ontmoeting in een informele sfeer. Vanaf 16:30 uur ontvangen we u graag in de Statenzaal van het museum. Om 16:45 uur start het openingsprogramma met een woord van welkom, gevolgd door  een gesprek  met Chiharu Shioto en een inleiding van Hans November (conservator 20e en 21e eeuw). Vervolgens bekijken we de tentoonstelling. Bij verschillende werken zal een toelichting worden gegeven. Tussendoor zal Lavinia Meijer tweemaal haar muzikale kunsten ten gehore brengen. Vanaf 18.00 uur praten we na onder het genot van een drankje in de Rabobankgalerij. Daarna trekken wij ons als Vrienden terug en serveren we voor degenen die daarvoor belangstelling hebben, rond 19:00 uur een tweegangen menu en koffie. Rond 20:30 uur zal de Vriendentafel worden afgesloten.

 

Kosten en aanmelding

Aan de activiteit zelf zijn geen kosten verbonden. Indien u ook gebruik wilt maken van de maaltijd, dan vragen wij u hiervoor een bijdrage van € 25 per persoon. Wilt u het verschuldigde bedrag overmaken vóór 16 juni 2017 op rekeningnummer NL66 INGB 0005 6657 66 t.n.v. Stichting Vrienden van Het Noordbrabants Museum.

 

Wilt u deze bijeenkomst bijwonen, meldt u zich dan aan vóór 16 juni  a.s. door een e-mail te sturen naar vriendentafel@hnbm.nl, onder vermelding uw naam, adres, telefoonnummer en het aantal personen (max. 2). Geef ook aan of u deelneemt aan de maaltijd en of er dieetwensen zijn. Vanwege logistieke redenen hanteren we een maximaal aantal deelnemers van 80 personen. Wees er snel bij! Indien u vragen heeft, kunt u terecht bij Maaike van de Wiel, relatiemanager T: 073 – 687 77 817.