Vriendentafel industriële natuur

Op vrijdag 31 maart vindt exclusief voor de Bruegel-, Bosch en Van Goghvrienden de volgende Vriendentafel plaats rondom de  tentoonstelling "De industriële natuur van Kranen/Gille" in Het Noordbrabants Museum.

In 2007 ontwerpen Jos Kranen en Johannes Gille de stoel A Forest Chair. Nog datzelfde jaar wordt de stoel getoond op designbeurzen in Milaan en Miami. Een vliegende start voor het design duo, dat in de daaropvolgende jaren vanuit hun studio in 's-Hertogenbosch met succes werkt aan een eigenzinnig  oeuvre. In het begin dure ontwerpen, later meer toegankelijke en bruikbare ontwerpen die door designlabels als New Duivendrecht, Functionals, Cor Unum en Pode in hun programma worden opgenomen.

 

Luisteren, kijken en ontmoeten

Het programma combineert cultuur, informatie-uitwisseling en ontmoeting in een informele sfeer. Vanaf 16:30 uur ontvangen we u graag in de Statenzaal van het museum. Om 16:45 uur start het openingsprogramma met een woord van welkom. Daarna zullen Joris Westerink, tentoonstellings-maker, Jos Kranen en Johannes Gilles een inleiding verzorgen. Vervolgens worden we in drie groepen verdeeld en krijgen we een rondleiding door deze personen, waarbij ook zal worden ingegaan op het Dutch Design programma. Vanaf 18.00 uur praten we na onder het genot van een drankje in de Rabobankgalerij. Voor degenen die daarvoor belangstelling hebben, serveren we conform onze traditie rond 18:30 uur een tweegangen menu en koffie. Rond 20:00 uur zal de Vriendentafel worden afgesloten.

 

Kosten en aanmelding

Aan de activiteit zelf zijn geen kosten verbonden. Indien u ook gebruik wilt maken van de maaltijd met wijnarrangement, dan vragen wij u hiervoor een bijdrage van € 25 per persoon. Wilt u het verschuldigde bedrag overmaken vóór 24 maart 2017 op rekeningnummer NL66 INGB 0005 6657 66 t.n.v. Stichting Vrienden van Het Noordbrabants Museum.

 

Wilt u deze bijeenkomst bijwonen, meldt u zich dan aan vóór 24 maart a.s. door een e-mail te sturen naar vriendentafel@hnbm.nl, onder vermelding uw naam, adres, telefoonnummer en het aantal personen (max. 2). Geef ook aan of u deelneemt aan de maaltijd en of er dieetwensen zijn. Vanwege logistieke redenen hanteren we een maximaal aantal deelnemers van 80 personen. Wees er snel bij! Indien u vragen heeft, kunt u terecht bij Maaike van de Wiel, relatiemanager T: 073 – 687 77 817.