Dr Gachet

Vriendentafel Van Gogh

Vriendentafel 2 november

Wellicht de meest spraakmakende tekenfilm ooit! Loving Vincent is de eerste geschilderde animatiefilm ter wereld. Meer dan 125 kunstenaars schilderden gedurende 6 jaar in de stijl van Vincent van Gogh 65.000 frames voor de film Loving Vincent. Mogelijk heeft u al een voorproefje gezien bij De Wereld Draait Door. Bekijk anders de trailer op de website van het museum. Of nog beter, kom naar de eerstvolgende Vriendentafel, die wij exclusief voor onze Bruegel, Bosch en Van Gogh vrienden organiseren.

 

Donderdag 2 november: the making of Loving Vincent

In “Loving Vincent: de tentoonstelling” neem je een kijkje achter de schermen. Bewonder meer dan honderd van de mooiste olieverfschilderijen die voor deze film zijn gemaakt. Bekijk hoe de acteurs werden geschilderd in de stijl van Van Gogh en vervolgens geanimeerd. Ervaar hoe in de bekende werken van Van Gogh de dag werd verruild voor de nacht en de zomer voor de herfst.

 

Luisteren, kijken en ontmoeten

Het programma combineert cultuur, informatie-uitwisseling en ontmoeting in een informele sfeer. Vanaf 16:30 uur ontvangen we u graag in de Statenzaal van het museum. Om 16:45 uur start het openingsprogramma met een woord van welkom, gevolgd door een inleiding op de tentoonstelling door Geertje Jacobs,  het nieuwe hoofd collectie, presentatie en educatie van het museum. Vervolgens bekijken we de tentoonstelling. Vanaf 18.00 uur praten we na onder het genot van een drankje in de Rabobankgalerij. Voor degenen die daarvoor belangstelling hebben, serveren we rond 18:30 uur een tweegangen menu en koffie. Rond 20:00 uur zal de Vriendentafel worden afgesloten.

 

Kosten en aanmelding

Aan de activiteit zelf zijn geen kosten verbonden. Indien u ook gebruik wilt maken van de maaltijd, dan vragen wij u hiervoor een bijdrage van € 25 per persoon. Wilt u het verschuldigde bedrag overmaken vóór 30 oktober 2017 op rekeningnummer NL66 INGB 0005 6657 66 t.n.v. Stichting Vrienden van Het Noordbrabants Museum.

 

Wilt u deze bijeenkomst bijwonen, meldt u zich dan aan vóór 30 oktober  a.s. door een e-mail te sturen naar vriendentafel@hnbm.nl, onder vermelding uw naam, adres, telefoonnummer en het aantal personen (max. 2). Geef ook aan of u deelneemt aan de maaltijd en of er dieetwensen zijn. Vanwege logistieke redenen hanteren we een maximaal aantal deelnemers van 80 personen. Wees er snel bij! Indien u vragen heeft, kunt u terecht bij Maaike van de Wiel, relatiemanager T: 073 – 687 77 817.

 

Combinatie met de film

Je kunt deze vriendentafel combineren met het zien van de film zelf. Om 13:00 uur wordt de film vertoond in De Verkadefabriek. Vrienden kunnen met extra korting deze film bezoeken. Ga voor tickets naar https://tickets.hetnoordbrabantsmuseum.nl/nl/loving-vincent. De film draait overigens tot 30 december 2017 in De Verkadefabriek, maar ook in andere bioscopen.