Foto bymarjo

Stichting Vrienden van Het Noordbrabants Museum

De Stichting Vrienden van Het Noordbrabants Museum heeft als doel zo veel mogelijk particulieren te verbinden aan Het Noordbrabants Museum. Onze 1200 vrienden ondersteunen het museum, ook in financiële zin, bij collectieaankopen, tentoonstellingen en projecten. Wij trakteren de vrienden jaarlijks op een aantal activiteiten, variërend van ontvangsten, previews, inleidingen door conservatoren tot excursies naar andere musea.

Charles de Mooij, directeur Het Noordbrabants Museum: "Ik ben trots op de vrienden die als enthousiaste ambassadeurs nauw betrokken zijn bij 'hun museum'. Zij zijn een graag geziene gast. De grote opkomst tijdens vriendenontvangsten laat zien dat het museum met zijn tentoonstellingen en vaste collectie aansluit bij de culturele behoeften van onze vrienden."

Goed te weten is dat de Stichting Vrienden door de belastingdienst is aangemerkt als culturele ANBI. Donateurs van culturele ANBI’s hebben een extra belastingvoordeel, omdat voor hen een extra giftenaftrek geldt. Meer over fiscaal interessant steunen.

Lees meer over ANBI

Beleidsplan 2015-2018

In maart 2015 heeft het bestuur van de Stichting Vrienden dit beleidsplan gepubliceerd met het voorgenomen beleid voor 2015-2018.

Stichtingsbestuur

DSC04385Ons stichtingsbestuur bestaat uit zes kunst- en cultuur- liefhebbers. Het bestuur werkt nauw samen met het museum om aantrekkelijke vriendenactiviteiten te organiseren.
Onze bestuursleden: Geert-Jan van Schijndel (voorzitter), Patrick Vermeulen (secretaris), Joost de Jong (penningmeester), Wim Kievits (activiteiten), Etienne Lieben (werving), Marieke de Wolf (communicatie). De bestuursleden oefenen hun functie op vrijwillige basis uit en ontvangen hiervoor geen bestuurs- of onkostenvergoeding.

Het was geweldig vanmorgen!! Wij hebben erg genoten van al het moois.
M. van der Heijden, vriend sinds Koningsdag 2016

Blijf op de hoogte via nieuwsbrief en Facebook

Wil je regelmatig leuke en informatieve posts ontvangen over vriendenactiviteiten, Het Noordbrabants Museum en kunst en cultuur in Brabant? Like dan de Stichting Vrienden op Facebook! Ook leuk voor als je geen vriend bent. Tip: deel onze posts met je eigen Facebookvrienden. Abonneer je op de tweemaandelijkse vriendennieuwsbrief door een e-mail te sturen naar vrienden@hnbm.nl met daarin je naam en donateurnummer. Dan ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Of lees hier een actueel verslag van de laatste vriendenactiviteiten.

Financiële verantwoording

Download hier de meest actuele jaarcijfers van de Stichting Vrienden van Het Noordbrabants Museum.

Meer informatie? Neem contact op!

Maaike 03Sep 2015 NBM 4227Vragen over vriendenschappen of vriendenactiviteiten? Lees dan onze antwoorden op de veelgestelde vragen. Staat het antwoord op je vraag er niet bij, neem dan contact op met Maaike van de Wiel, relatiemanager van Het Noordbrabants Museum, via T +31 (0)73-6877 817 of stuur een e-mail naar vrienden@hnbm.nl  

Stichting Vrienden van Het Noordbabants Museum
Postadres
Postbus 1619 - 5200 BR  's-Hertogenbosch

Bezoekadres
Verwersstraat 41, 's-Hertogenbosch

IBAN NL 66 INGB 0005 6657 66 | RSIN-nr: 816695015
vrienden@hnbm.nl
Facebook: Stichting Vrienden van Het Noordbrabants Museum

Vriend worden? Kijk dan hier

Bekijk ook:

Word ook vriend

Aanmelden als vriend & alle vriendenvoordelen

Vriendenactiviteiten

Alle activiteiten voor vrienden op een rij

Veelgestelde vragen

Alle antwoorden & contactgegevens