Foto Joep Jacobs

Samenwerken

Kruisbestuiving leidt tot culturele rijkdom

Het Noordbrabants Museum werkt veel samen met andere instellingen in het culturele veld en hecht daar grote waarde aan. We zien dat samenwerking echt werkt als kruisbestuiving en resulteert in culturele hoogstandjes. Hieronder enkele mooie voorbeelden:

SMs Logo Goud     Van Gogh Brabant     Jb 500 Logo Los 299X99 Jpg

Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch
Twee musea onder één dak: vanaf 2013 vormt Het Noordbrabants Museum samen met het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch een van de grootste culturele attracties van Nederland. Gezamenlijk bieden we het meest veelzijdige aanbod van kunst en cultuur in Zuid-Nederland: van archeologie, cultuurhistorie, oude en moderne meesters tot hedendaagse kunst en design. Met ruim 5000 vierkante meter tentoonstellingsruimte, een museumwinkel, horeca en een bibliotheek kan het museumkwartier zich scharen onder de grote musea van Nederland. Het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch toont hedendaagse beeldende kunst en design en bezit unieke collecties sieraden en keramiek.
Van Gogh Brabant
Op vijf plekken in Brabant vind je nog steeds de sporen van Vincent van Goghs unieke leven en werk. Het Noordbrabants Museum is de enige locatie in Brabant waar originele schilderijen van Van Gogh te zien zijn.
Jheronimus Bosch 500
De Jheronimus Bosch-tentoonstelling (13 feb t/m 8 mei 2016) was een onderdeel van de culturele manifestatie ‘Jheronimus Bosch 500’. Het hele jaar 2016 stond 's-Hertogenbosch volledig in het teken van de middeleeuwse kunstenaar met feestelijke evenementen zoals bijzondere muziek-, dans- theater- en circusproducties, tentoonstellingen, belevingsroutes en festivals.
Collega-musea in Bosch Grand Tour
In 2016 stelden we een omvangrijk tentoonstellingenprogramma samen rondom Jheronimus Bosch met het Van Abbemuseum, De Pont museum, MOTI Museum of the Image, Natuurmuseum Brabant, Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch en het TextielMuseum. Hedendaagse kunstenaars kregen de ruimte in de Bosch Grand Tour. Zij lieten zich inspireren door Bosch, die nog volop in de kunsten leeft. Wereldwijd. Al vijf eeuwen lang.

Daarnaast zijn we partner van

Noordbrabant Logo     Denboschlogo