Foto Joep Jacobs

Werken bij het museum

Stagiair(e) Communicatie & Marketing

32-36 uur per week, minimaal 3 maanden

Het Noordbrabants Museum is een eigentijds museum voor kunst, geschiedenis en cultuur, gevestigd in ’s-Hertogenbosch. We tonen uiteenlopende tentoonstellingen van (inter)nationale allure, zoals recent de exposities Tim Walker: The Garden of Earthly Delights. Een modefotograaf ziet Bosch, Loving Vincent: The exhibition en A Chinese Journey: The Sigg Collection. Onze vaste collectie bevat spraakmakende werken van Brabantse meesters, als de leden van de familie Bruegel, Vincent van Gogh en Jan Sluijters. De tentoonstelling Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie trok in 2016 maar liefst 421.700 bezoekers. Mede door deze expositie is Het Noordbrabants Museum stevig op de kaart gezet en weten we als team waartoe we in staat zijn. De afgelopen tijd hebben we ambitieuze plannen gemaakt voor 2018 en de daaropvolgende jaren. Om deze ambities te realiseren zijn wij op zoek naar een stagiair(e) Communicatie en Marketing.

Je werkzaamheden

De afdeling communicatie & marketing is verantwoordelijk voor het in de markt zetten van het museum, van tentoonstellingen tot workshops. Wij zoeken een stagiair(e) die ons team hierbij komt ondersteunen. Tijdens de stage ligt de nadruk van je werkzaamheden op online communicatie maar daarnaast maak je natuurlijk ook kennis met de overige disciplines op de afdeling, zoals publiciteit, onderzoek, media-inkoop en trademarketing.
Zowel een meeloop-stage als een eigen afgebakende opdracht behoren tot de mogelijkheden.

 

Je profiel

  • 3e of 4e jaars HBO student marketing/communicatie georiënteerde opleiding;
  • Zelfstandige werkhouding en proactief;
  • Affiniteit met online marketing;
  • Affiniteit met schrijven van teksten;
  • Handig met cms-systemen, social media en creatieve programma’s zoals Photoshop;
  • Goede beheersing van Nederlands en Engels;
  • Affiniteit met kunst en cultuur.

 

Ons aanbod

We bieden je een plezierige veelzijdige werkomgeving, waarin je volledig meedraait in ons team en je dus alle ins en outs van de afdeling communicatie en marketing leert kennen.

 

Informatie en sollicitatie

Je sollicitatie, bestaande uit een motivatiebrief en CV, kan tot uiterlijk 23 juli per mail worden gezonden aan solliciteren@hnbm.nl o.v.v. stagiair marcom.

Vragen over de vacature kunnen bij voorkeur per mail gesteld worden aan adjunct-directeur Linda Janssen via ljanssen@hnbm.nl.

Nieuwe vacatures en solliciteren

Vind je ons museum een interessante werkplek? Check dan regelmatig deze pagina of volg ons op Twitter via @NoordbrabantsM of op LinkedIn, dan mis je zeker niets van de toekomstige vacatures.

Open sollicitaties nemen wij niet in behandeling. Je kunt alleen reageren op specifieke vacatures.

Op dit moment hebben wij geen vacatures beschikbaar.