Vincent van Gogh, De tuin van de pastorie te Nuenen, 1885, Het Noordbrabants Museum, ’s-Hertogenbosch

Persdossier inclusief beeldmateriaal

Aankoop Vincent van Gogh

Persberichten

Het Noordbrabants Museum verwerft bijzondere aquarel Vincent van Gogh

8 december 2016

Het Noordbrabants Museum heeft onlangs De tuin van de pastorie te Nuenen van Vincent van Gogh (1853-1890) uit particulier bezit verworven. Dit werk uit oktober-november 1885 is de laatst bekende aquarel die de kunstenaar in Nuenen vervaardigde en neemt een belangrijke plaats in in het oeuvre van Van Gogh. Deze voor Het Noordbrabants Museum belangrijkste aankoop ooit past binnen de ambitie om een representatief overzicht te kunnen tonen van Van Goghs Brabantse periode aan de hand van originele werken van de kunstenaar. De tuin van de pastorie te Nuenen kon worden verworven dankzij de financiële steun van de BankGiro Loterij, het Mondriaan Fonds, het VSBfonds, de Vrienden van Het Noordbrabants Museum, de Renschdael Art Foundation en Coen Teulings. Van de totale aankoopsom van ruim 1 miljoen euro nam de BankGiro Loterij bijna de helft voor zijn rekening. Om de aanwinst te vieren, is Het Noordbrabants Museum op zaterdag 10 december gratis toegankelijk van 11 tot 17 uur.

Lees volledig persbericht

Contact

Voor verdere informatie of interviewaanvragen kunt u contact opnemen met Heidi Vandamme, hoofd afdeling Communicatie en Marketing, T +31 (0)73-6877 868 of pers@hnbm.nl.

Persbeeld

Onderstaande beelden mogen alleen rechtenvrij worden gepubliceerd ten behoeve van deze tentoonstelling, onder vermelding van de verstrekte credit. Commerciële toepassingen zijn niet toegestaan.

We vragen u een bewijsexemplaar te sturen aan pers@hnbm.nl of Het Noordbrabants Museum, marketing en communicatie, Postbus 1004, 5200 BA ’s-Hertogenbosch

De tuin van de pastorie te Nuenen

Vincent van Gogh

1885, Waterverf op papier, 38 x 49 cm, Het Noordbrabants Museum, ’s-Hertogenbosch Verworven met steun van de BankGiro Loterij, het Mondriaan Fonds, het VSBfonds, de Vrienden van Het Noordbrabants Museum, de Renschdael Art Foundation en Coen Teulings