Foto Marc Bolsius

In de meivakantie volop activiteit in Het Noordbrabants Museum

11 april 2017

Tijdens de meivakantie organiseert Het Noordbrabants Museum verschillende gratis workshops voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Ze kunnen graven als een echte archeoloog én een animatiefilmpje maken over de Romeinen in Brabant. Daarnaast kunnen bezoekers van alle leeftijden aansluiten bij de gratis instaprondleidingen op zondagmiddag. Tot 18 jaar is toegang tot het museum gratis.

Graven als een echte archeoloog

In de tentoonstelling Opgegraven Strijd. Archeologie van de oorlog is een heuse opgravingsbak te vinden. In de meivakantie gaan kinderen onder begeleiding van een museumdocent op onderzoek uit naar de betekenissen en verhalen van de gevonden voorwerpen. Deze workshop vindt vier keer per dag plaats (tussen 12 en 16 uur) op zondag 23 april, woensdag 26 april, zondag 30 april en zondag 7 mei.

Animatiefilmpje maken tijdens de Romeinenweek

Van 29 april t/m 7 mei 2017 vindt de vierde editie van de Romeinenweek plaats. Tijdens de Romeinenweek zijn er in het hele land activiteiten te bezoeken voor jong en oud. In Het Noordbrabants Museum kunnen kinderen aansluiten bij een workshop waarin ze ontdekken hoe de Romeinen leefden, werkten en vochten in Brabant. Vervolgens maken ze een stop motion animatiefilmpje over wat ze hebben geleerd. Deze workshop vindt twee keer plaats (tussen 12 en 15.30 uur) op woensdagmiddag 3 mei.

Voor beide workshops geldt dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. Reserveren vooraf is mogelijk, zowel telefonisch als via hnbm.nl/meivakantie.

Rondleidingen op zondagmiddag

Ook is het in de meivakantie mogelijk om op zondagmiddag aan te sluiten bij een gratis instaprondleiding. De twee gratis rondleidingen starten om 14 uur in de Rabogalerij (de passage) van het museum. De ene rondleiding bezoekt de tentoonstelling Opgegraven strijd, de andere bezoekt de tentoonstellingen Verspijkerd en verzaagd en De industriële natuur van Kranen/Gille. Bezoekers kunnen op de dag zelf reserveren bij de kassa van het museum.

Open tijdens feestdagen

Eerste paasdag  Museum open
Tweede paasdag

Museum open

In de MuseumBrasserie van het Museumkwartier ’s-Hertogenbosch wordt van 14 t/m 17 april een paasbrunch geserveerd. Reserveren via museumbrasserie.nl

Bevrijdingsdag  Museum open
Koningsdag

Museum gesloten

Wel wordt op Koningsdag door de organisatie ‘Koningsdag Den Bosch’ op het voorplein aan de Verwersstraat een activiteit georganiseerd. Verschillende kunstenaars presenteren die dag hun kunstwerken in de openlucht.