Foto Marc Bolsius

Jheronimus Bosch-tentoonstelling in het slotweekend 39 uur aaneengesloten te bezoeken

8 april 2016

Het Noordbrabants Museum maakt vandaag bekend dat het de openingstijden van de buitengewoon succesvolle tentoonstelling ‘Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie’ voor de laatste keer verruimt. In de meivakantie, van 22 april tot en met 6 mei, is het museum dagelijks te bezoeken van 8 uur ’s ochtends tot 1 uur ’s nachts. Het slotweekend opent het museum zelfs ’s nachts de deuren. Van zaterdagochtend 7 mei om 8 uur tot zondagavond 8 mei om 23 uur is het museum 39 aaneengesloten uren open voor publiek. Met deze verruiming wordt tegemoet gekomen aan de onverminderd grote vraag naar tickets uit binnen- en buitenland. De extra tickets die door de verdere verruiming beschikbaar komen zijn vanaf vandaag online te boeken via tickets.hnbm.nl.

De nachtelijke opening van zaterdag 7 op zondag 8 mei wordt in het museum gevierd als ‘De Nacht van de Uil’, een verwijzing naar het zo veelvuldig door Bosch afgebeelde nachtdier. Bezoekers worden tijdens deze uitzonderlijke nachtelijke openstelling getrakteerd op muzikale intermezzo’s. Het museumrestaurant is de gehele nacht geopend.

Première ‘Bosch by Night’

De tentoonstelling ‘Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie’ sluit op zondagavond 8 mei 2016. Diezelfde avond gaat op de Markt in ’s-Hertogenbosch de licht- en geluidshow ‘Bosch by Night’ van start met een publieksprogramma vanaf 20.30 uur en de première om 22.00 uur. Door middel van video mapping komen de figuren en thema’s uit Bosch’ drieluik de Tuin der lusten (Madrid, Museo Nacional del Prado) tot leven in een concept dat in samenwerking met de Efteling ontwikkeld is. De show wordt geprojecteerd op het familieatelier van Jheronimus Bosch ‘De Kleine Winst’ en de vier panden rechts daarvan.

Grote belangstelling voor Bosch

Sinds de opening op 13 februari jongstleden bezochten ruim 220.000 mensen de tentoonstelling gewijd aan de middeleeuwse meester Jheronimus Bosch. In totaal zijn er al 380.000 tickets verkocht. Omdat de tentoonstelling niet kan worden verlengd, is besloten de openingstijden voor een derde keer te verruimen, zodat zoveel mogelijk mensen een laatste kans krijgen dit unieke overzicht van Bosch te bekijken. Nooit eerder keerden zoveel werken terug naar ‘zijn’ stad ’s Hertogenbosch waar de schilderijen en tekeningen ruim 500 jaar geleden werden vervaardigd.

Bezoekinformatie

Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie
13 februari t/m 8 mei 2016
Het Noordbrabants Museum
Bezoekadres: Verwersstraat 41, ’s-Hertogenbosch
(entree uitsluitend via het voorplein van Het Noordbrabants Museum tijdens Jheronimus Bosch)

Maandag t/m zondag van 9 tot 23 uur (laatste time slot: 21-22 uur)

Vrijdag 22 april 8 tot 1 uur (laatste time slot: 23-24 uur)
Zaterdag 23 april 8 tot 1 uur (laatste time slot: 23-24 uur)
Maandag 2 mei 8 tot 1 uur (laatste time slot: 23-24 uur)
Dinsdag 3 mei 8 tot 1 uur (laatste time slot: 23-24 uur)
Woensdag 4 mei 8 tot 1 uur (laatste time slot: 23-24 uur)
Donderdag 5 mei 8 tot 1 uur (laatste time slot: 23-24 uur)
Vrijdag 6 mei 8 tot 1 uur (laatste time slot: 23-24 uur)
Zaterdag 7 mei 8 uur tot zondag 8 mei 23 uur (laatste time slot op 8 mei: 21-22 uur)
Zondag 24 april 8 tot 1 uur (laatste time slot: 23-24 uur)
Maandag 25 april 8 tot 1 uur (laatste time slot: 23-24 uur)
Dinsdag 26 april 8 tot 1 uur (laatste time slot: 23-24 uur)
Woensdag 27 april 8 tot 1 uur (laatste time slot: 23-24 uur)
Donderdag 28 april 8 tot 1 uur (laatste time slot: 23-24 uur)
Vrijdag 29 april 8 tot 1 uur (laatste time slot: 23-24 uur)
Zaterdag 30 april 8 tot 1 uur (laatste time slot: 23-24 uur)
Zondag 1 mei 8 tot 1 uur (laatste time slot: 23-24 uur)

Toegangsprijzen

Voor de tentoonstelling geldt een toeslag van € 10,- op de reguliere toegangsprijs voor volwassenen.
Volwassenen: € 22,- (incl. toeslag)
Museumkaart, Vrienden HNBM/SM’s, Ver. Rembrandt en ICOM betalen alleen toeslag: € 10,-
Kinderen 4 t/m 17 jaar: € 2,-
Geen kortingen voor studenten/senioren/CJP
Het ticket biedt ook toegang tot het Stedelijk Museum ’s Hertogenbosch, waar van 19 december 2015 t/m 5 juni 2016 het videodrieluik ‘The Fish Pond Song’ van Jeroen Kooijmans te zien is.

Boek vooraf online

Vanwege de grote vraag naar tickets wordt bezoekers sterk aangeraden om deze vooraf online te boeken. Dagkaarten zijn maar zeer beperkt beschikbaar, alleen tickets die niet online zijn verkocht zijn verkrijgbaar aan de kassa.

Publieksinformatie

www.hnbm.nl, info@hnbm.nl of T +31 (0)73-6877 844 (ma t/m zo van 8 tot 20 uur)

Met dank aan

De tentoonstelling maakt deel uit van de manifestatie Jheronimus Bosch 500 en wordt mogelijk gemaakt door onder meer Gemeente ’s-Hertogenbosch, Provincie Noord-Brabant, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, BankGiro Loterij, Essent, Rabobank, Gieskes-Strijbis Fonds, Fonds 21, Ammodo, Prins Bernhard Cultuurfonds, The Getty Foundation en KLM.

Jheronimus Bosch - Visioenen van een genie

Persdossier inclusief beeldmateriaal