Geweest
Woensdag 16 november 2022

Dichtbijscholing

Lokaal erfgoed in de klas

Afgelopen jaar is Het verhaal van Brabant, de vaste historische presentatie van Het Noordbrabants Museum, volledig vernieuwd. De zaal vormt een ware schatkamer voor de geschiedenis van de provincie. Het biedt het perfecte startpunt voor een cursusdag waarbij experts, docenten en studenten samen de meerwaarde van lokaal, regionaal en provinciaal erfgoed voor de eigen onderwijspraktijk verkennen.

Wat gaan we doen?

Op deze cursusdag leer je hoe lokaal erfgoed ingezet kan worden om kennis over het landelijke curriculum bij leerlingen te bestendigen, te verrijken en te nuanceren. Tijdens interactieve sessies ervaar je hoe motiverend het kan zijn voor leerlingen om met de nabije omgeving bezig te zijn en de eigen identiteit te onderzoeken. Onderweg vergaar je verhelderende lokale voorbeelden, activerende werkvormen en bruikbare burgerschapslessen en oefen je met het maken van erfgoedopdrachten en museumlessen. Ontdek Het verhaal van Brabant samen met conservatoren van het museum en ga in gesprek met gerenommeerde experts.

Ben jij een leraar of leraar-in-opleiding, die het schoolvak geschiedenis of een van de maatschappijvakken wil verbinden met lokaal erfgoed, zowel in de onder- als bovenbouw? Schrijf je dan nu in voor Dichtbijscholing: lokaal erfgoed in de klas!

Het programma

11 - 12 uur
Rondleiding door Het verhaal van Brabant (optioneel)

13 - 17 uur
Cursusdag (schrijf jezelf ter plaatse in voor twee van de vier sessies)

17 - 18 uur
Netwerkborrel in de Statenzaal

Lees meer over de sessies

Wanneer woensdag 16 november 2022
Tijdstip 11 - 17 uur
Kosten leraar € 45
Kosten leraar-in-opleiding € 0 (geldig op vertoon van collegekaart)

Vergeet niet om gebruik te maken van jouw persoonlijke scholingsbudget. Indien gewenst ontvangen deelnemers een nascholingscertificaat na afloop van de cursusdag.

In deze bijdrage zijn deelname aan het cursusdagprogramma, entree voor het museum, consumpties in de pauze en tijdens de borrel inbegrepen.

Ontdek meer

Wil je ook een goedwerkende website?