Gratis
22 en 29 mei

Imagine Home:

Here & There

Je thuis verliezen, daar denk je liever niet aan. Maar wat als je huis of je thuisland onzeker is? Voor sommigen is die onzekerheid een realiteit, niet alleen internationaal maar ook lokaal.  
Deze avonden organiseren we in samenwerking met de Academie voor Beeldvorming, artistiek leider Klaas Burger begeleidt de avonden. Marieke de Veer maakt van beide avonden een podcast om na te luisteren.  

22 mei: Here

Drie Bosschenaren vertellen over hun worsteling om hun thuis vorm te geven, ieder vanuit hun eigen perspectief. Vervolgens gaan Burgermeester Jack Mikkers en filmmaker Fatos Cergel dieper in op de gedeelde ervaringen vanuit hun eigen expertise. We sluiten af met een groepsgesprek voor de hele zaal en delen onze inzichten. Wat kunnen we als mens en als stad leren van de ervaringen die we deze avond hebben gehoord?

29 mei: There

Wat als je niet alleen je huis verliest maar ook je thuisland? We maken kennis met Aktham Abu Fakher. Hij moest vluchten uit zijn thuisland Syrië en kwam terecht in Curaçao. Maar omdat Curaçao geen asielwetgeving heeft, is Aktham vast komen te zitten. Hij krijgt geen status als vluchteling maar kan het eiland niet legaal verlaten. Aan de hand van Akthams situatie praten we met experts verder over wat we gezamenlijk als wereldburgers kunnen doen om dit te voorkomen. We sluiten het programma af met een groepsgesprek voor de hele zaal.  

Praktische informatie

Data 22 en 29 mei
Tijdstip 19.30 - 21.30
Locatie In de tentoonstelling Imagine Home
Taal Op 22 mei Nederlands en op 29 mei Engels