Geweest
20 maart 2022

Feestelijke heropening

Vier de opening van 'Het verhaal van Brabant' met ons mee

Op zondag 20 maart vanaf 11 uur vieren we feest! In het nieuw vormgegeven verhaal van Brabant ontdek je hoe Brabant zich heeft ontwikkeld. Vanaf de steentijd tot de gastvrije, innovatieve en ondernemende provincie van nu.

Dankzij het toevoegen van de archeologische collectie van het museum kan je nu een reis door de hele geschiedenis van Brabant maken. Vanaf de prehistorie tot het heden. Met allerlei spannende onderwerpen: van de jagers en verzamelaars in de steentijd, de komst van de Romeinen, door de middeleeuwen tot de onrust van de Tachtigjarige Oorlog. Ook is er plek voor de industrialisatie in de 19de eeuw, de Tweede Wereldoorlog. Tot bekende Brabantse bedrijven uit de 20ste en 21ste eeuw.

De hele dag een feestelijk programma

• Doe de Brabant-quiz met Fuad Hassen
  • Neem een tekening van Floor Rieder mee naar huis
  • Luister naar de acteurs op zaal die de geschiedenis tot leven brengen
  • Vraag onze conservatoren alles wat je altijd al wilde weten
  • Stap in een schilderij en maak een selfie
  • Speur samen door de collectie met onze speurtochten
  • Geniet van een Brabantse traktatie: worstenbroodjes
Floor Rieder tekent Bekende illustrator Floor Rieder maakte allerlei tekeningen voor het vernieuwde verhaal van Brabant. Ze is aanwezig voor inloopsessies van 12-13.15 uur en van 14-15.15 uur. Jong en oud kan binnenlopen voor een tekening of tekentips.
Brabant-quiz met Fuad Hassen Test je kennis over de provincie met de enige echte Brabant-quiz. Deze start elk uur in de Statenzaal. Gehost door Brabander, cabaretier én zelfverklaard grappigste man van het universum, Fuad Hassen. Om 12, 13, 14 en 15 uur kun je meedoen!

Ontdek meer

Wil je ook een goedwerkende website?