Eten en shoppen

De faciliteiten in het museum

MuseumBrasserie

MuseumBrasserieDe MuseumBrasserie is de ontmoetingsplaats van het museumcomplex. Museumbezoekers kunnen hier terecht voor een kop koffie, een lekker broodje of een glas wijn. Het restaurant, gehuisvest in een klassieke omgeving met een hoogwaardige moderne vormgeving, is vanwege ligging, ambiance en levendigheid zeer aantrekkelijk voor bezoekers van het complex én de Bossche binnenstad. Zij kunnen hier in een culturele en inspirerende omgeving op adem komen of afspreken met familie, vrienden of zakelijke partners. 

In de MuseumBrasserie en op het terras in de Paleistuin is tijdelijk plaats voor 30 personen. Bij de ingang van de MuseumBrasserie krijg je een tafeltje toegewezen. In plaats van een bestelling door te geven, geldt een zelfbedieningsconcept. Je hoeft niet vooraf te reserveren.

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur

Contact MuseumBrasserie

Reserveren in de MuseumBrasserie
Voor meer informatie en reserveringen kun je contact opnemen per e-mail museumbrasserie@maisonvandenboer.com of bel naar +31 (0)73-687 78 91.
Bijeenkomsten voor groepen
Normaliter kunnen in het restaurant besloten ontvangsten en diners plaatsvinden voor groepen vanaf 10 personen. Dit is tijdelijk niet mogelijk. Voor meer informatie kun je contact opnemen per e-mail: museumbrasserie@maisonvandenboer.com of bel naar +31 (0) 73-687 78 91.

MuseumShop

In onze MuseumShop vind je catalogi, ansichtkaarten, kunstvoorwerpen en modern design. Deze is gesitueerd naast de ingang van Design Museum Den Bosch. Hier geldt tijdelijk het protocol 'Verantwoord winkelen'. De MuseumShop is geopend van dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur.

  • Foto Marc Bolsius
  • Foto Marc Bolsius

Thuis bij Van Drakestein

We gaan even terug in de tijd. Jonkheer Van Drakestein woonde met zijn gezin in de paleisvleugel van het museum. Hij was Commissaris van de Koningin van 1856 tot 1894. Bij zijn dood liet hij 10.000 gulden na aan de Gemeente 's-Hertogenbosch voor een monument ter nagedachtenis aan zijn eerder overleden dochters en vrouw. Dat werd de Gouden Draak. Die draak waakt momenteel over onze museumschatten, terwijl de fontein wordt gerestaureerd. 

Kom nu een drankje drinken en een hapje eten in de schaduw van de draak. Dankzij een aantal Bossche ondernemers is ons voorplein omgetoverd tot een pop-up terras! Heb jij al gereserveerd?

Bekijk ook:

Praktische informatie

Wat wil je weten?

Bereikbaarheid en route