Foto Joep Jacobs

Mindervaliden

Toegankelijkheid & parkeren

Ben je slecht ter been? Het Noordbrabants Museum is volledig toegankelijk voor iedereen. Er zijn invalidentoiletten en liften waardoor alle museumzalen toegankelijk zijn per rolstoel.

Rolstoel of wandelstok lenen

Er is een (beperkt) aantal rolstoelen en wandelstokken beschikbaar in het museum. Een rolstoel kun je minimaal 2 dagen van te voren reserveren. Ma t/m vrij tussen 9 en 17 uur via T +31 (0)73-6877 877 of stuur een e-mail naar info@hnbm.nl. De wandelstokken zijn bij de ingang gratis te leen (reserveren is niet mogelijk).

Scootmobiel

Het is toegestaan om met een scootmobiel het museum te bezoeken.

Blindengeleidehonden

Blindengeleidehonden en SOHO-honden mogen mee naar binnen in Het Noordbrabants Museum.

Invalidenparkeerplaatsen

Parkeren kan in de Verwersstraat voor de ingang van het museum (1x) en op de Parade op 250 meter afstand van het museum (6x).

Museum Plus Bus

Een dag genieten voor senioren

2017 01 19 Museumplusbus 03Stichting Museum Plus Bus is een samenwerkingsproject van 14 Nederlandse musea en rijdt speciaal voor groepen ouderen die niet meer in staat zijn zelfstandig een museum te bezoeken vanwege hun lichamelijke conditie, geïsoleerde leefomgeving en/of financiële situatie. Middels een geheel verzorgd dagarrangement bezorgt de Museum Plus Bus senioren een onvergetelijke culturele dag uit. De steun van de BankGiro Loterij en haar deelnemers maakt het mogelijk dit arrangement kosteloos aan te bieden.

Voor meer informatie en inschrijven, bezoek www.museumplusbus.nl.

Deelnemende musea:
Beeld en Geluid, Cobra Museum voor Moderne Kunst, Drents Museum, Gemeentemuseum Den Haag, Hermitage Amsterdam, Het Noordbrabants Museum, Joods Historisch Museum, Kröller-Müller Museum, Museum Boijmans Van Beuningen, Museum TwentseWelle, Nederlands Openluchtmuseum, Rijksmuseum, Van Gogh Museum en het Zuiderzeemuseum.

Uitgebreide info over bovengenoemde zaken lees je in onze bezoekvoorwaarden.