Foto bymarjo

Openingstijden en tarieven

Praktische informatie

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11 tot 17 uur
Maandag gesloten

Feestdagen

Op de onderstaande feestdagen is het museum geopend van 11 tot 17 uur:

 • 14 en 16 februari 2021 (Carnaval)
 • 4 en 5 april 2021 (Eerste en Tweede Paasdag)
 • 5 mei 2021 (Bevrijdingsdag)
 • 13 mei 2021 (Hemelvaartsdag)
 • 23 mei en 24 mei 2021 (Pinksterzon- en maandag)
 • 26 december 2021 (Tweede Kerstdag)
 • 27 december 2021 ('Derde' Kerstdag)
 • 31 december 2021 (Oudejaarsdag)

Het museum is gesloten op:

 • 27 april 2021 (Koningsdag)
 • 25 december 2021 (Eerste Kerstdag)
 • 1 januari 2022 (Nieuwjaarsdag)

Tarieven

Volwassenen € 15
CJP € 7.50
Studenten op vertoon collegekaart € 7.50
Kinderen (tot 18 jaar) gratis
Museumkaart gratis
Rembrandtkaart gratis
ICOM-pas gratis
VriendenLoterij VIP-KAART gratis
Vrienden van Het Noordbrabants Museum gratis
Vrienden van Design Museum Den Bosch gratis
VIP-pas Het Noordbrabants Museum gratis
Reserveer je ticket met tijdslot

Heb je nog geen Museumkaart? Deze kun je aanschaffen op de website van Museumkaart. Meer informatie vind je bij de veelgestelde vragen onderaan deze pagina. Vrienden van Het Noordbrabants Museum hebben altijd gratis toegang tot het museum en genieten van vele andere voordelen. Wil je meer weten over een Vriendschap? Klik dan hier.

Een dag genieten voor senioren

logo museumplusbus

Het Noordbrabants Museum werkt samen met Museum Plus Bus. De Museum Plus Bus is een samenwerkingsproject van verschillende Nederlandse musea en partner VriendenLoterij. Sinds 2008 rijdt de Museum Plus Bus speciaal voor groepen ouderen die niet meer in staat zijn om zelfstandig een museum te bezoeken vanwege hun lichamelijke conditie, geïsoleerde leefomgeving en/of financiële situatie. De groepen krijgen een geheel verzorgd dagarrangement aangeboden naar een van de deelnemende musea. Wil je meer informatie of een groep ouderen inschrijven? Bezoek dan de website van Museum Plus Bus.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik een ticket reserveren?
De veiligheid van de bezoekers en medewerkers van ons museum staat voorop. Hierin hanteren we de richtlijnen van het RIVM en volgen we het museumprotocol van de Museumvereniging. Door van tevoren een ticket met tijdslot te reserveren, kunnen wij het aantal bezoekers reguleren. Zo ben je verzekerd van toegang tot het museum binnen het gereserveerde tijdslot en kunnen we je voorafgaand praktische informatie sturen. Reserveer je ticket met tijdslot in onze online ticketshop of aan de kassa.
Wat is een combinatieticket?
Bij een combinatieticket krijg je twee toegangsbewijzen: een voor Het Noordbrabants Museum en een voor Design Museum Den Bosch. Op dit moment zijn er helaas geen combinatietickets beschikbaar.
Heb ik als Museumkaarthouder ook een ticket nodig?
Nee, op dit moment heb je geen ticket met tijdslot nodig als Museumkaarthouder. Dit raden we wel aan. Zo kunnen we het aantal bezoekers reguleren en ben je verzekerd van toegang tot het museum binnen jouw gewenste tijdslot. Dit ticket reserveer je in onze online ticketshop. Vergeet niet je Museumkaart mee te nemen bij je bezoek.
Kan ik een Museumkaart kopen in het museum?
Ja, je kunt ook een Museumkaart aan de kassa van het museum kopen. Kijk voor meer informatie op de website www.museumkaart.nl
Heb ik als vriend van Het Noordbrabants Museum ook een ticket nodig?
Nee, op dit moment heb je geen ticket met tijdslot nodig als vriend van het museum. Dit raden we wel aan. Zo kunnen we het aantal bezoekers reguleren en ben je verzekerd van toegang tot het museum binnen jouw gewenste tijdslot. Dit ticket reserveer je in onze online ticketshop. Vergeet niet je pas mee te nemen bij het bezoek. De pas wordt gescand bij de ingang van het museum.

Museumkaart Banner Groen Full