Foto Joep Jacobs

Pilot museumbezoek Museumvereniging

19 t/m 21 april 2021

Zeventien musea open voor een pilot met sneltesten

Laatste update: 13 april 2021

Samen met het Ministerie van OCW en de Museumkaart werken we mee aan een pilot voor een tijdelijke heropening van musea, gecombineerd met een gratis sneltest. Het vindt plaats in de Nationale Museumweek met zeventien musea verspreid door het land. Zo is er voor iedereen binnen een redelijke afstand een museum dat meedoet.

Hoe bezoek je het museum?

Ga naar www.museum.nl/pilotsneltesten

  1. Reserveer een museum, datum en tijdslot. Het museumprotocol blijft van kracht dus er is een beperkt aantal tijdsloten per dag per museum beschikbaar. Op=op.
  2. Je krijgt na reserveren de link om de Close app te downloaden. Vul je telefoonnummer in en je reserveringsticket komt automatisch in de Close app.
  3. Je wordt via de Close app uitgenodigd een gratis sneltest te boeken op een van de aangewezen locaties. Let op: deze locaties zijn mogelijk niet bij jou in de buurt.
  4. Bij een negatieve testuitslag en ben je klachtenvrij, dan ben je welkom in het museum op de dag en het tijdstip van je reservering. Je toont de negatieve testuitslag in de CoronaCheck-app van de overheid én je reserveringsticket in de Close app.
  5. Vergeet niet je Museumkaart mee te nemen!
  6. Vul de onderzoeksvragen in via de Close app, zodat we de pilot goed kunnen evalueren.

Hieronder hebben we een aantal van de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet bij? Kijk dan op: www.museum.nl

Hoe moet ik tickets reserveren?
Je kunt een ticket reserveren via de website van de Museumvereniging.
Wat is een tijdslot?
Het gereserveerde tijdslot bepaalt je aankomst bij de entree. We verzoeken je vriendelijk niet te vroeg of te laat te komen. Je mag daarna zo lang blijven als je wilt.
Kan ik met meerdere personen het museum bezoeken?
Met iemand ons museum bezoeken is leuker dan alleen. Let er wel op dat je nu alleen met meerdere personen kunt komen, als er sprake is van een huishouden.
Mijn Museumkaart is verlopen, kan ik meedoen?
Ja, ook mensen met een Museumkaart die is “verlopen” na 14 december 2020, kunnen meedoen.
Kan ik een sneltest bij het museum doen?
Nee, het is niet mogelijk te testen bij het museum zelf. De sneltesten worden toegewezen aan de ticketkoper en zijn gekoppeld aan aangewezen sneltestlocaties.
Mag ik zelf kiezen waar ik een sneltest doe?
Nee, dit is onderdeel van de pilot. De sneltesten worden afgenomen door de testcentra van de Stichting Open Nederland. Mensen die een ticket met tijdslot hebben gereserveerd, krijgen vervolgens een doorverwijzing voor een gratis sneltest. Deze worden aangeboden via www.covidsnelteststraat.nl. Om reisbewegingen te beperken wordt bezoekers gevraagd zoveel mogelijk in hun eigen regio naar een museum te gaan en een testcentrum te kiezen waarvoor ze ook zo min mogelijk extra hoeven te reizen.
Hoe lang van tevoren moet de sneltest worden afgenomen?
De sneltest mag maximaal 40 uur geldig zijn voor het bezoek. Let dus goed op bij het plannen van je afspraak!
Moeten kinderen ook worden getest?
Voor het testen gelden de algemene richtlijnen van het RIVM en de GGD. Kinderen t/m 12 jaar hoeven daarom geen (snel)test te doen om het museum te bezoeken. Kinderen moeten wel een geldige Museumkaart hebben om een museum te kunnen bezoeken tijdens deze pilot.
Wie is verantwoordelijk voor deze pilot?
De Museumvereniging is initiatiefnemer van deze pilot. De pilot is onderdeel van het plan waarmee het ministerie van OCW de inzet wil onderzoeken van sneltesten in de culturele sector. Doelen zijn het testen de infrastructuur rondom sneltesten en cultuurbezoek, en te ontdekken hoe dit bezoekers bevalt. Zo wordt zichtbaarder of sneltesten kan helpen het maatschappelijk leven weer op gang te brengen.

In het museum

Ons museum is aangepast aan de actuele maatregelen. We vragen je de aanwijzingen van onze medewerkers op te volgen en de speciale eenrichtingsroute aan te houden. Ook gelden er extra bezoekregels, hieronder vind je de belangrijkste.
  • Houd 1,5 meter afstand tot de personen die niet bij jouw huishouden horen
  • Kom alleen als jij (en je huishouden) tenminste 24 uur klachtenvrij zijn
  • Volg de voorgeschreven hygiënemaatregelen

→ Bekijk alle bezoekregels


Digitale tour

TourGeniet in de tussentijd vanuit je eigen huiskamer van het museum via onze digitale tour. Theatermaker en kunstliefhebber Lucas De Man neemt je mee op ontdekkingsreis. Onderweg gaat hij in gesprek met onze experts. Tip: volg de tour op desktop, laptop of iPad voor de beste ervaring.

→ Klik hier voor de tour

Steun het museum

Draag jij het museum een warm hart toe? Word dan vriend of doneer eenmalig een klein bedrag. Elke bijdrage, groot of klein, is welkom. Met jouw bijdrage, wordt ons museum ook een beetje jouw museum! Wil je meer weten over hoe je het museum kunt steunen?

→ Klik hier voor de mogelijkheden

Ja, ik draag graag bij!

Met welk bedrag wil je ons steunen?

Mocht er iets wijzigen aan de situatie, dan laten we dat via deze pagina weten. Bekijk ook de website van het RIVM voor de meest actuele informatie omtrent het coronavirus.

Bekijk ook:

Paper Tales
13 maart t/m 19 september 2021

Verwacht

Oneindige inspiratie
20 februari t/m 30 mei 2021