Foto Het Noordbrabants Museum

Het museum vanuit huis

Het is je vast niet ontgaan: onze deuren zijn nog steeds gesloten. Ontzettend jammer na de enthousiaste reacties op de twee tijdelijke tentoonstellingen. Wat keken we weer uit naar alle bezoekers! Het is echter belangrijk dat ook wij onze bijdrage leveren in de bestrijding van het coronavirus. We hopen je na 17 mei weer te mogen verwelkomen.

We doen er alles aan om je digitaal te inspireren. Juist in deze tijd dient een dagelijkse portie kunst en cultuur als heerlijke afleiding. Voor de nodige verwondering, blijdschap en energie.

→ 1. Duik in de digitale tour
→ 2. Luister naar Ome Willem
→ 3. Maak je eigen museum
→ 4. Steun ons

1. Duik in de digitale tour

Beleef vanuit je eigen huiskamer het museum met onze digitale tour. Theatermaker en kunstliefhebber Lucas De Man neemt je mee op ontdekkingsreis. Onderweg gaat hij in gesprek met onze experts. Tip: volg de tour op desktop, laptop of iPad voor de beste ervaring.

Volg de tour

2. Luister thuis naar Ome Willem

Wat is het 'hondenhok’? Klom jij vroeger wel eens op een klimiglo? En had jij ook een verzameling cassettebandjes? De vertrouwde stem van niemand minder dan Edwin Rutten, ook wel bekend als Ome Willem, neemt je mee op luistertour door de tentoonstelling Asjemenou!. De tour is alleen geschikt voor gebruik op je smartphone.

Beluister de gratis audiotour

3. Maak je eigen museum

Wij dagen je uit: word directeur van je eigen mini-museum! Ga aan de slag met onze creatieve opdrachten. Leuk voor kinderen én voor het hele gezin. Aan het eind van de reeks van 30 filmpjes, heb je genoeg kunstwerken voor je eigen museum. Doe je mee?

→ Aan de slag

4. Steun ons

Draag jij het museum een warm hart toe? Word dan vriend of doneer eenmalig een klein bedrag. Elke bijdrage, groot of klein, is welkom. Met jouw bijdrage, wordt ons museum ook een beetje jouw museum! Wil je meer weten over hoe je het museum structureel kunt steunen? Een eenmalige bijdrage kan ook via het onderstaande blok.

→ Klik hier voor de mogelijkheden

Ja, ik draag graag bij!

Met welk bedrag wil je ons steunen?

Bekijk ook:

Bezoek ons vanuit je eigen huiskamer
Kijk je mee?

Wat wil je weten?

Bereikbaarheid en route