Foto bymarjo

Veelgestelde Vragen

 

 

Wat zijn de openingstijden van het museum?
Het museum is dinsdag t/m zondag geopend van 11 tot 17 uur. Hier vind je meer informatie.
Kan ik een kaartje via de website kopen?
Ja, via onze ticketshop tickets.hnbm.nl kun je online tickets kopen. Natuurlijk zijn toegangskaartjes voor zowel Het Noordbrabants Museum als Design Museum Den Bosch ook verkrijgbaar bij de kassa van beide musea.
Zijn er audiotours beschikbaar?
Bij sommige van onze tentoonstellingen kun je voor 2,50 een audiotour kopen aan de kassa van het museum. Ook is het mogelijk de audiotour gratis te downloaden via de Appstore (iOS en Android) op je smartphone. De App kun je vinden onder de naam Podcatcher Audio Guide. Klik hier voor meer informatie over audiotours.
Kan ik met mijn Museumkaart naar binnen?
Ja, de Museumkaart is geldig zowel in Het Noordbrabants Museum als in Design Museum Den Bosch. Met de Museumkaart hoef je niet langs de kassa. De pas wordt gecontroleerd bij de ingang van de museumzalen. Bij de balie van het Design Museum Den Bosch kun je een ticket voor het Design Museum afhalen.
Kan ik een Museumkaart kopen in het museum?
Je kunt bij de kassa van het museum een Museumkaart aanschaffen. Je krijgt een tijdelijke kaart mee die direct actief is. Je hoeft geen foto mee te nemen. Meer informatie: www.museumkaart.nl
Kan ik ook een kaartje voor Design Museum Den Bosch kopen?
Je kunt bij onze kassa's een combinatieticket voor het beide musea kopen. Hier vind je meer informatie over de tarieven.
Moet ik voor de huidige tentoonstelling ook kaarten reserveren?
Nee, je kunt gewoon aan de kassa of in de online ticketshop tickets.hnbm.nl een toegangsticket kopen.
Hoe kan ik vriend worden van Het Noordbrabants Museum?
Aan de kassa van het museum kun je direct Vriend worden van het museum. Maar ook via onze site kun je jezelf aanmelden. Lees hier meer over vriend worden.
Wat zijn de openingstijden van het museumrestaurant?
De MuseumBrasserie is geopend dinsdag t/m zondag van 11tot 17 uur. Daarnaast kunnen in het restaurant besloten ontvangsten en diners plaatsvinden voor groepen vanaf 10 personen, hier vind je meer informatie.
Kan ik het museumrestaurant bezoeken zonder entreekaartje?
Ja, de MuseumBrasserie, de Paleistuin en de overdekte binnenstraat zijn gratis te bezoeken. Hiervoor hoef je geen kaartje te kopen.
Wanneer is de bibliotheek open?
De bibliotheek alleen te bezoeken op afspraak. Meer informatie vind je hier.
Waar zijn de Van Gogh's te zien?
De Van Goghs zijn te zien in de vaste tentoonstelling Het Verhaal van Brabant.
Is er een museumwinkel?
Ja, er is een museumwinkel. Deze gezamenlijke winkel bevindt zich in het gebouw van Design Museum Den Bosch, op de begane grond achter de toegangsbalie van dit museum.
Kan ik nog werken van Bosch zien?
De tentoonstelling 'Jheronimus Bosch - Visioenen van een genie' was te zien in Het Noordbrabants Museum van 13 februari t/m 8 mei 2016. Momenteel zijn er in het Jheronimus Bosch Paviljoen werken van navolgers. Vanaf 1 december 2018 is het originele werk De aanbidding der koningen van Bosch te zien in de tentoonstelling Uit de stal van Bosch. Jheronimus Bosch en de aanbidding der koningen. Te zien t/m 10 maart 2019.
Heeft het museum interesse in particuliere kunstwerken?
Voor meer informatie stuur een e-mail naar collectie@hnbm.nl
Wat zijn de voorzieningen voor mindervaliden?
Het museum is volledig toegankelijk voor mindervaliden. Er zijn invalidentoiletten en liften waardoor alle museumzalen toegankelijk zijn per rolstoel. Ook zijn er rolstoelen beschikbaar in het museum (minimaal 2 dagen van te voren reserveren. Ma t/m vrij tussen 9 en 17 uur via T +31 (0)73-6877 877 of stuur een e-mail naar info@hnbm.nl). Parkeren kan in de Verwersstraat voor de ingang van het museum (1x) en op de Parade op 250 meter afstand van het museum (6x).
Mag ik met mijn scootmobiel naar binnen?
Helaas is het niet mogelijk om met een scootmobiel het museum te bezoeken.
Werkt het museum samen met Stichting Museum Plus Bus?
Ja, Het Noordbrabants Museum werkt samen met Museum Plus Bus. Dit. is een samenwerkingsproject van 14 Nederlandse musea en rijdt speciaal voor groepen ouderen die niet meer in staat zijn zelfstandig een museum te bezoeken vanwege hun lichamelijke conditie, geïsoleerde leefomgeving en/of financiële situatie. Voor meer informatie en inschrijven, bezoek www.museumplusbus.nl.
Mogen blindengeleidenhonden mee naar binnen?
Blindengeleidehonden en SOHO-honden mogen mee naar binnen.
Wat is de geschiedenis van het Gouvernementspaleis?
Lees hier meer over de geschiedenis van het oude Bossche gouvernementspaleis.
Wil je zelf rondleiden of een eigen rondleider meebrengen?
Rondleidingen in Het Noordbrabants Museum mogen uitsluitend door rondleiders van het museum worden gegeven. Er zijn daarvoor verschillende mogelijkheden, waaronder een gratis instaprondleiding op zondag. Bekijk hier de verschillende rondleidingen.

Staat jouw vraag niet in deze lijst?

Neem contact op