Foto bymarjo

Veelgestelde vragen

Wat zijn de maatregelen met betrekking tot het coronavirus?
De veiligheid van de bezoekers en medewerkers van ons museum staat voorop. Hierin hanteren we de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Wij hebben daarom besloten tot 1 juni het museum te sluiten voor alle bezoekers. Klik hier voor meer informatie.
Wat doe ik met mijn reservering nu het museum is gesloten?
Wij verzetten de reserveringen graag naar een ander moment. Neem hiervoor contact op met de afdeling Publieksservice, dit kan telefonisch via 073-6877 820 of per mail reservering@hnbm.nl.
Tot wanneer is het museum gesloten?
Het Noordbrabants Museum is tijdelijk gesloten tot 1 juni. Klik hier voor meer informatie.
Wat zijn de openingstijden van het museum?
Het Noordbrabants Museum is tijdelijk gesloten tot 1 juni. Normaliter is het museum dinsdag t/m zondag geopend van 11 tot 17 uur. Klik hier voor meer informatie.
Wat zijn de openingstijden van het museumrestaurant?
De MuseumBrasserie is tijdelijk gesloten tot 1 juni. Normaliter is de Brasserie geopend dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur. Daarnaast kunnen in het restaurant besloten ontvangsten en diners plaatsvinden voor groepen vanaf 10 personen. Klik hier voor meer informatie.
Werkt het museum met tijdsloten?
Het Noordbrabants Museum werkt momenteel niet met tijdsloten. Bij uitzondering kan dit ingevoerd worden om bezoekersdrukte te verdelen.
Kan ik het museumrestaurant bezoeken zonder entreeticket?
Ja, de MuseumBrasserie en de overdekte binnenstraat zijn toegankelijk voor bezoekers en niet-bezoekers.
Mag ik eten en drinken in het museum?
Nee, in het museum mag je nergens eten en drinken. Voor een hapje of drankje kun je terecht in de MuseumBrasserie.
Is er een museumwinkel?
Ja, er is een museumwinkel. Deze gezamenlijke winkel bevindt zich in het gebouw van Design Museum Den Bosch, op de begane grond achter de toegangsbalie van dit museum.
Wat zijn de betalingsmogelijkheden in het museum?
In het museum kun je betalen met cash, PIN en creditcard. Dit geldt voor zowel de kassa's in het Koetshuis, de MuseumShop en Maison van den Boer. De audiotour kan enkel met pin betaald worden.
Zijn er cadeaubonnen te koop?
Voor zowel de ticketshop als de Museum Shop zijn er geen cadeaubonnen te koop.
Kan ik een entreeticket via de website kopen?
Ja, via onze online ticketshop tickets.hnbm.nl kun je online tickets kopen.
Zijn er audiotours beschikbaar?
Op dit moment zijn er geen audiotours beschikbaar.
Kan ik met mijn Museumkaart naar binnen?
Ja, de Museumkaart is geldig in zowel Het Noordbrabants Museum als in Design Museum Den Bosch. Met de Museumkaart hoef je niet langs de kassa. De pas wordt gecontroleerd bij de ingang van de museumzalen. Bij de balie van het Design Museum Den Bosch kun je een ticket voor het Design Museum kopen.
Kan ik een Museumkaart kopen in het museum?
Je kunt bij de kassa van het museum een Museumkaart aanschaffen. Je krijgt een tijdelijke kaart mee die direct actief is. Je hoeft geen foto mee te nemen. Meer informatie: www.museumkaart.nl.
Kan ik ook een ticket voor Design Museum Den Bosch kopen?
Ja, dat kan. Je kunt kiezen voor een combinatieticket. Bij een combinatieticket krijg je twee toegangsbewijzen: een voor Het Noordbrabants Museum en een voor Design Museum Den Bosch. Een combinatieticket is voordeliger dan twee losse tickets. Een los ticket voor Design Museum Den Bosch boek je via de website van Design Museum Den Bosch.
Hoe kan ik vriend worden van Het Noordbrabants Museum?
Aan de kassa van het museum kun je direct vriend worden van het museum. Maar ook via onze site kun je jezelf aanmelden. Lees hier meer over vriend worden.
Wat zijn de voorzieningen voor mindervaliden?
Het museum is volledig toegankelijk voor mindervaliden. Er zijn invalidentoiletten en liften waardoor alle museumzalen toegankelijk zijn per rolstoel. Ook rollators zijn toegestaan in de tentoonstellingsruimte. Er zijn rolstoelen en wandelstokken beschikbaar in het museum (minimaal 2 dagen van te voren reserveren. Ma t/m vrij tussen 9 en 17 uur via T +31 (0)73-6877 877 of stuur een e-mail naar info@hnbm.nl). Parkeren kan in de Verwersstraat voor de ingang van het museum (1x) en op de Parade op 250 meter afstand van het museum (6x).
Mag ik met mijn scootmobiel naar binnen?
Helaas is het niet mogelijk om met een scootmobiel het museum te bezoeken.
Werkt het museum samen met Stichting Museum Plus Bus?
Ja, Het Noordbrabants Museum werkt samen met Museum Plus Bus. Dit. is een samenwerkingsproject van 14 Nederlandse musea en rijdt speciaal voor groepen ouderen die niet meer in staat zijn zelfstandig een museum te bezoeken vanwege hun lichamelijke conditie, geïsoleerde leefomgeving en/of financiële situatie. Voor meer informatie en inschrijven, bezoek www.museumplusbus.nl.
Mogen blindengeleidenhonden mee naar binnen?
Blindengeleidehonden en SOHO-honden mogen mee naar binnen.
Wil je zelf rondleiden of een eigen rondleider meebrengen?
Rondleidingen in Het Noordbrabants Museum mogen uitsluitend door rondleiders van het museum worden gegeven. Bekijk hier het huidige aanbod van onze rondleidingen.
Waar zijn de Van Goghs te zien?
Een aantal Van Goghs zijn momenteel te zien in de vaste tentoonstelling Het Verhaal van Brabant.
Kan ik nog werken van Bosch zien?
De tentoonstelling Jheronimus Bosch - Visioenen van een genie was te zien in Het Noordbrabants Museum van 13 februari t/m 8 mei 2016. Momenteel zijn er in het Bosch Paviljoen enkele werken van zijn navolgers te zien. Jheronimus Bosch is voor het museum een belangrijke kunstenaar. Daarom worden er met regelmaat tentoonstellingen rondom deze Bossche kunstenaar getoond.
Heeft het museum interesse in particuliere kunstwerken?
Voor meer informatie kun je een e-mail sturen collectie@hnbm.nl.
Wat is de geschiedenis van het Gouvernementspaleis?
Lees hier meer over de geschiedenis van het oude Bossche Gouvernementspaleis.
Mag ik foto's maken in het museum?
Ja, je mag foto's maken zonder flits.

Staat jouw vraag niet in deze lijst?

Neem contact op