Foto Joep Jacobs

Welkom!

Je bent van harte welkom in Het Noordbrabants Museum. Onze deuren zijn gewoon geopend. We vinden het belangrijk dat je bezoek ondanks de maatregelen aangenaam verloopt, zoals je van ons gewend bent. Daarom zetten we hier alle praktische informatie op een rijtje. Voor toegang tot het museum is namelijk een ticket met tijdslot noodzakelijk. Draag een mondkapje tijdens je bezoek aan het museum. Zo kunnen we allemaal op een veilige manier genieten van kunst.

1. Voorafgaand aan je bezoek
2. Tijdens je bezoek
→ 3. Museumgids op je telefoon
4. Het museum vanaf je bank
→ 5. Steun het museum

Reserveer je ticket met tijdslot

1. Voorafgaand aan je bezoek

De veiligheid van de bezoekers en medewerkers van ons museum staat voorop. Om het museum te bezoeken is een ticket met tijdslot noodzakelijk. We mogen slechts een beperkt aantal bezoekers in het museum toelaten. Door van tevoren een ticket met tijdslot te reserveren, kunnen wij het aantal bezoekers reguleren. Zo ben jij verzekerd van toegang tot het museum binnen het gereserveerde tijdslot en kunnen we je voorafgaand praktische informatie sturen.

Met je ticket heb je toegang tot een groot gedeelte van de vaste collectie in Het Noordbrabants Museum en de tijdelijke tentoonstellingen. De Salons en de Paleiszalen op de eerste verdieping zijn gesloten vanwege de coronamaatregelen.

→ Bekijk de veelgestelde vragen

2. Tijdens je bezoek

Het museum is aangepast aan de actuele maatregelen. We vragen je de aanwijzingen van onze medewerkers en onderstaande bezoekregels op te volgen.
  • Draag een mondkapje tijdens je bezoek.
  • Betaal uitsluitend met pin of mobiel.
  • Houd 1,5 meter afstand van bezoekers die niet behoren tot het eigen huishouden. 
  • Volg de voorgeschreven hygiënemaatregelen: 
    a. desinfecteer en was je handen zo vaak mogelijk;
    b. hoest en nies in je elleboog;
    c. vermijd handen schudden.

→ Bekijk hier alle bezoekregels

3. Museumgids op je telefoon

De vertrouwde stem van niemand minder dan Edwin Rutten neemt je mee langs de hoogtepunten van de tentoonstelling Asjemenou!. Deze audiotour en extra achtergrondinformatie zijn voor, tijdens en na je bezoek gratis te zien en te beluisteren via uwmuseumgids.nl/hnbm. Vergeet niet je telefoon en oordopjes mee te nemen.

4. Het museum vanaf je bank 

Geniet vanuit je eigen huiskamer van het museum met onze digitale tour. Theatermaker en kunstliefhebber Lucas De Man neemt je mee op ontdekkingsreis. Onderweg gaat hij in gesprek met onze experts. Tip: volg de tour op desktop, laptop of iPad voor de beste ervaring.

Volg de tour

5. Steun het museum 

Draag jij het museum een warm hart toe? Word dan vriend of doneer eenmalig een klein bedrag. Elke bijdrage, groot of klein, is welkom. Met jouw bijdrage, wordt ons museum ook een beetje jouw museum! Wil je meer weten over hoe je het museum structureel kunt steunen? Een eenmalige bijdrage kan ook via het onderstaande blok.

→ Klik hier voor de mogelijkheden

Ja, ik draag graag bij!

Met welk bedrag wil je ons steunen?

Mocht er iets wijzigen aan de situatie, dan laten we dat via deze pagina weten. Bekijk ook de website van het RIVM voor de meest actuele informatie.

Wil je je ticket wijzigen naar een ander tijdslot of andere datum? Dit kan telefonisch via +31(0)73-6877 877 of per mail via info@hnbm.nl.

Bekijk ook:

Te zien en te doen in het museum

Wat wil je weten?

Bereikbaarheid en route