Foto Jan-Kees Steenman

Welkom!

Je bent van harte welkom in Het Noordbrabants Museum. Onze deuren zijn eindelijk weer open. We vinden het belangrijk dat je bezoek ondanks de maatregelen aangenaam verloopt, zoals je van ons gewend bent. Daarom zetten we hier alle praktische informatie op een rijtje. 

1. Voorafgaand aan je bezoek
2. Tijdens je bezoek
→ 3. Museumgids op je smartphone
4. Het museum vanaf je bank
→ 5. Steun het museum

Reserveer je ticket met tijdslot

1. Voorafgaand aan je bezoek

De veiligheid van de bezoekers en medewerkers van ons museum staat voorop. Omdat we met tijdsloten werken, is het noodzakelijk om vooraf een online ticket te reserveren. Dit geldt ook voor bezoekers met een Museumkaart, kortingspas of voucher. Op deze manier kunnen we het aantal bezoekers reguleren, heb je toegang tot het museum binnen jouw gewenste tijdslot en blijft je bezoek veilig. Ook kunnen we je vooraf van praktische informatie voorzien.

Verruimde openingstijden

In de vakantieperiode is het museum een uur eerder open. Het museum is dan geopend van 10 tot 17 uur.

Di t/m vr (t/m 3 september): 10 - 17 uur
Za en zo (t/m 19 september): 10 - 17 uur

→ Bekijk de veelgestelde vragen

2. Tijdens je bezoek

Het museum is aangepast aan de actuele maatregelen. We vragen je de aanwijzingen van onze medewerkers en onderstaande bezoekregels op te volgen.

  • Het dragen van een mondkapje is niet verplicht. Dit mag wel.
  • Betaal uitsluitend met pin of mobiel.
  • Houd 1,5 meter afstand van bezoekers die niet behoren tot het eigen huishouden. 
  • Volg de voorgeschreven hygiënemaatregelen: 
    a. desinfecteer en was je handen zo vaak mogelijk;
    b. hoest en nies in je elleboog;
    c. vermijd handen schudden.

→ Bekijk hier alle bezoekregels

3. Museumgids op je smartphone

Loop door het museum met je smartphone als persoonlijk gids! Via onze Museumgids vind je interessante aanvullingen op je museumbezoek. Luister naar de audiotour met Lucas De Man of beluister de podcast met Marieke Lucas Rijneveld bij de tentoonstelling van Eva Jospin. Vergeet niet je smartphone en oordopjes mee te nemen tijdens je bezoek.

→ Naar de Museumgids

4. Het museum vanaf je bank 

Komt een fysiek museumbezoek nog even te vroeg? Geniet dan vanuit je eigen huiskamer van het museum met onze digitale tour. Theatermaker en kunstliefhebber Lucas De Man neemt je mee op ontdekkingsreis. Onderweg gaat hij in gesprek met onze experts. Tip: volg de tour op desktop, laptop of iPad voor de beste ervaring.

Volg de tour

5. Steun het museum 

Draag jij het museum een warm hart toe? Word dan vriend of doneer eenmalig een klein bedrag. Elke bijdrage, groot of klein, is welkom. Met jouw bijdrage, wordt ons museum ook een beetje jouw museum! Wil je meer weten over hoe je het museum structureel kunt steunen? Een eenmalige bijdrage kan ook via het onderstaande blok.

→ Klik hier voor de mogelijkheden

Ja, ik draag graag bij!

Met welk bedrag wil je ons steunen?

Mocht er iets wijzigen aan de situatie, dan laten we dat via deze pagina weten. Bekijk ook de website van het RIVM voor de meest actuele informatie.

Bekijk ook:

Te zien en te doen in het museum

Wat wil je weten?

Bereikbaarheid en route