Rondleiding

Symbolisme in Vlaanderen

Tijdelijke tentoonstelling

Droom jij er ook wel eens van: je spullen pakken en vertrekken? Weg van de drukte, de hectiek van de stad en tot rust komen op een prachtige plek in de natuur. Dat sentiment past niet alleen bij deze tijd. Ook rond 1900 droomden een groep kunstenaars uit Gent van rust en ruimte. Ze hadden genoeg van het drukke leven in de stad en vestigden zich in Sint-Martens-Latem. Omgeven door de natuur, konden ze terug naar de bron en lieten zich inspireren. De tentoonstelling Symbolisme in Vlaanderen vertelt hun verhaal.

Over de tentoonstelling

George Minne, Valerius de Saedeleer en Gustave van de Woestyne staan centraal. Alle drie werken zij vanuit een verlangen naar verdieping. Terug naar de natuur, de oorsprong en innerlijke rust. Gelijkgestemden zoals Karel van de Woestijne en Jan Toorop vullen met hun werk het verhaal aan. In deze rondleiding komen ze allemaal voorbij.

Wereldberoemd in België is deze kunstenaarskolonie in Sint-Martens-Latem. De tentoonstelling laat je kennis maken met de boeiende groep kunstenaars van de Latemse School en hun kunstwerken. Die zelden eerder te zien waren in Nederland. Authentiek, verfrissend en bijzonder!

WAT IS ER TE ZIEN?

✓ George Minne
✓ Valerius de Saedeleer
✓ Gustave van de Woestyne

Is er een kunstwerk of object dat je niet wil missen tijdens de rondleiding? Laat het ons weten in het reserveringsformulier.

Praktische informatie

Groepsgrootte max. 16 personen per rondleider
Duur 60 minuten
Starttijd dinsdag t/m zondag tussen 11.15 en 15.30 uur
Talen Nederlands en andere talen op aanvraag
Kosten per rondleiding € 75 (Nederlands) en € 90 (anderstalig)
Reserveren twee weken van tevoren via onderstaande knop

Andere rondleidingen