Foto Jan-Kees Steenman

Rondleiding door de tijdelijke tentoonstellingen

Eva Jospin: Paper Tales | Dalí - en niets anders

Ontdek de sprookjesachtige werelden van Eva Jospin. Met simpel bruin karton creëert Jospin indrukwekkende monumentale installaties. Je waant je in een wereld vol bomen, struiken en fantasierijke bouwsels die een mysterieuze sfeer oproepen. Het werk van de internationaal rijzende ster is voor het eerst te zien in Nederland.

Daarnaast maak je kennis met Salvador Dalí. Hij was méér dan een geniaal kunstenaar: ook als mens was hij een ‘bijzonder portret’. Dalí’s fantasie kende geen grenzen; zijn leven was één groot, vaak provocerend optreden. Hij stond graag in de schijnwerpers en zocht de aandacht van de massa. Hij cultiveerde zijn uiterlijk, schitterde in magazines, trad op in talkshows en was veelvuldig in het nieuws. Daarnaast dook hij regelmatig op in zelfontworpen advertenties en reclamespots. Hiermee maakte hij zichzelf tot een wereldberoemd en onsterfelijk merk.

  • Foto Jan-Kees Steenman
  • Foto Jan-Kees Steenman
  • Foto Jan-Kees Steenman
  • Foto Jan-Kees Steenman
  • Foto Jan-Kees Steenman

Praktische informatie

Groepsgrootte max. 10 personen per rondleider
Duur 60 min.
Talen NL
Andere talen op aanvraag
Starttijd di t/m zo tussen 11.15 en 15.30 uur
Reserveren via onderstaande knop
Kosten per rondleiding € 75

Ook bij de rondleidingen vragen we om 1,5 meter afstand te houden van bezoekers die niet behoren tot het eigen huishouden. We werken met een communicatiesysteem, zodat de kwaliteit van de rondleiding gewaarborgd wordt.

Bekijk ook

Vaste collectie
Altijd te zien

Ontdek Het Noordbrabants Museum