Rondleiding Uit de stal van Bosch

1 december 2018 t/m 10 maart 2019

Het feest van driekoningen was populair in de middeleeuwen en werd daarom vaak afgebeeld, ook door Jheronimus Bosch. Hiervan zijn twee versies door Bosch overgebleven.
Samen met de rondleider bekijk je uitgebreid het schilderij De Aanbidding der Koningen uit The Metropolitan Museum of Art in New York. Dat speciaal voor deze tentoonstelling weer even terug in Den Bosch!

De rondleider vertelt alles over hoe dit schilderij tot stand is gekomen: Wat heeft Bosch gezien? En hoe heeft hij die inspiratiebronnen verwerkt in dit schilderij?
Jheronimus Bosch was al in zijn tijd zeer populair, zoals blijkt uit het grote aantal kopieën en varianten die naar zijn schilderijen zijn gemaakt. Tijdens de rondleiding komen de overeenkomsten en verschillen van deze navolgers aan de orde en maak je kennis met de bijzondere details en hun achterliggende betekenissen die in deze schilderijen verborgen zitten.

• Jheronimus Bosch, De Aanbidding der Koningen, ca. 1475. The Metropolitan Museum of Art, New York

Groepsgrootte max. 15 personen per rondleider
Duur 60 min.
Talen NL
Andere talen op aanvraag
Tijdstip di t/m zo tussen 11 en 15.30 uur
Reserveren 2 weken vooraf, via onderstaande knop, of bel: +31(0)73-6877 820.
Kosten per rondleiding € 65
Boek nu!