Foto Art Rocks

Art Rocks

Hoe klinkt een kunstwerk?

Het Noordbrabants Museum doet voor het eerst mee aan Art Rocks. Deze landelijke muziekcompetitie daagt muzikanten uit een nummer te maken geïnspireerd op een kunstwerk uit de collectie van 14 topmusea. De muzikanten maken met hun nummer kans op een geldprijs en optredens in Paradiso en Nederlandse topmusea. Hoe klinkt een kleurrijk bloemstilleven of een gewilde oldtimer, de DAF? 

Wij hebben zeven werken geselecteerd voor de competitie: 

Ben jij benieuwd naar de ingezonden nummers bij de zeven bovenstaande kunstwerken?

Bekijk de inzendingen

Museumronde Het Noordbrabants Museum en finale

Art Rocks presenteert in samenwerking met BNNVARA een online editie Art Rocks: hoe klinkt een kunstwerk? Vanuit je woonkamer kun je nieuwe muziek ontdekken en toch nog een beetje kunst en cultuur snuiven. De tweede aflevering is in het Noordbrabants Museum. Veel kijkplezier!

De finale wordt uitgezonden op NPO3. Uiteindelijk strijden er 8 finalisten om de titel in Paradiso. In de finale krijgt de kijker een blik achter de schermen. Wie zijn deze deelnemers en hoe bereiden zij zich voor op de finale? Kijk op 8 mei vanaf 23:30 uur mee op NPO3. De presentatie is in handen van Cesar Majorana en Dzifa Kusenuh. In de jury zitten o.a. de ambassadeurs Sef, S10 en Kovacs.

Over Art Rocks

Art Rocks is een landelijke muziekcompetitie die muzikanten in alle genres uitnodigt een soundtrack te maken geïnspireerd op een kunstwerk uit de collecties van Nederlandse topmusea. Muzikanten krijgen hiermee de kans om de associaties en emoties die een kunstwerk bij hen oproept, te vertalen naar een soundtrack. Voor het publiek is de competitie een unieke gelegenheid om via muziek kunstwerken op een andere, multizintuiglijker, manier te beleven. Met steun van de BankGiro Loterij en het VSBfonds wordt in 2020 de vijfde editie van Art Rocks georganiseerd.

Bekijk ook:

Bezoek ons vanuit je eigen huiskamer
Kijk je mee?

Tijdelijk gesloten

Paper Tales
13 maart t/m 19 september 2021

Tijdelijk gesloten

Martien Coppens, Gerrit van Bakel en Johan Claassen
Verlengd t/m 30 mei 2021