Art Rocks

Hoe klinkt een kunstwerk?

Schrijf je in voor de competitie!

Het Noordbrabants Museum doet dit jaar voor het eerst mee aan Art Rocks. Deze landelijke muziekcompetitie daagt muzikanten uit een nummer te maken geïnspireerd op een kunstwerk uit de collectie van 14 topmusea. De muzikanten maken met hun nummer kans op een geldprijs en optredens in Paradiso en Nederlandse topmusea. Hoe klinkt een kleurrijk bloemstilleven of een gewilde oldtimer, de DAF? 

Kies een kunstwerk uit de collecties van de deelnemende musea en laat je muzikaal inspireren door de kunst uit ons museum. Durf jij de uitdaging aan? Deze zeven werken hebben wij geselecteerd: 

Bekijk hier het volledige overzicht

Hoe werkt het?

  • Stap 1: Kies een kunstwerk uit de bovenstaande selectie.
  • Stap 2: Schrijf een track geïnspireerd op dit kunstwerk en neem deze op. Dit hoeft niet professioneel opgenomen te worden. 
  • Stap 3: Upload je track op YouTube (private link mag ook!) en meld je hier aan om mee te doen.
  • Stap 4: YOU ROCK!

Wie kan er mee doen?

Iedereen vanaf 14 jaar kan deelnemen aan Art Rocks. De muziekcompetitie is zowel voor beginnende als professionele muzikanten. Elke muziekstijl is welkom en de grootte van een muziek-act is ook vrij: van soloartiesten tot twaalfkoppige orkesten. Wel dient de act er rekening mee te houden dat de (technische) mogelijkheden voor het optreden in een museum beperkt zijn.

Wat kun je winnen?

  • Een optreden in het museum, naast je gekozen kunstwerk
  • De finalisten winnen een optreden in Paradiso
  • De winnaar krijgt een geldprijs van €1000
  • Overige prijzen worden nog bekend gemaakt
Meld je aan

Krijg ik hulp?

Art Rocks organiseert samen met Popsport veertien inspirerende Songwriting masterclassdagen om je hierbij te helpen. Deelname is gratis, geef je wel even van tevoren op. Tijdens deze dag doe je inspiratie op om mee te doen aan Art Rocks en maak je een begin met je nummer. Op zaterdag 26 september vindt de masterclassdag plaats in Het Noordbrabants Museum in Den Bosch met KovacsHaar muziek is doordringend en vooral heel puur. Met haar hit My Love wist ze menig hart te veroveren en werd ze uitgeroepen tot Serious Talent en 3FM Megahit. Optredens op Lowlands, North Sea Jazz en internationale festivals volgden.

Geef je op voor de gratis masterclass

Over Art Rocks

Art Rocks is een landelijke muziekcompetitie die muzikanten in alle genres uitnodigt een soundtrack te maken geïnspireerd op een kunstwerk uit de collecties van Nederlandse topmusea. Muzikanten krijgen hiermee de kans om de associaties en emoties die een kunstwerk bij hen oproept, te vertalen naar een soundtrack. Voor het publiek is de competitie een unieke gelegenheid om via muziek kunstwerken op een andere, multizintuiglijker, manier te beleven. Met steun van de BankGiro Loterij en het VSBfonds wordt in 2020 de vijfde editie van Art Rocks georganiseerd.

Bekijk ook:

Bezoek ons vanuit je eigen huiskamer
Kijk je mee?

Geweest

De Nederlandse populaire cultuur in 100 voorwerpen
10 oktober 2020 t/m 24 januari 2021

Verlengd

Martien Coppens, Gerrit van Bakel en Johan Claassen
Verlengd t/m 30 mei 2021