Foto Marc Bolsius

Familiezondag

Voor het hele gezin!

Tijdens de familiezondagen op 31 maart en 16 juni 2019 in het Museumkwartier ’s-Hertogenbosch zijn er zowel in Het Noordbrabants Museum als Design Museum Den Bosch gratis workshops voor kinderen (leeftijd 4 t/m 12 jaar).
Het hele gezin is welkom! Kinderen kunnen kiezen uit de verschillende workshops* en de ouders kunnen op hun gemakje de tentoonstellingen bekijken of genieten van een drankje in de MuseumBrasserie.
* Kinderen onder de 6 jaar dienen tijdens de workshop begeleid te worden.

Families kunnen ook samen aan de slag tijdens de familierondleiding door het gehele Museumkwartier
‘s-Hertogenbosch. Onderzoek kunst en design door leuke kijkspelletjes en tekenopdrachten uit te voeren in de musea.

 

Familierondleiding Museumkwartier ’s-Hertogenbosch

2013 10 13 Drukwerk Schijn Bedriegt Bymarjo 10Wie kan er heel goed kijken en alles vertellen aan je geblinddoekte familielid? Lukt het diegene daarna dat dan zo goed mogelijk te tekenen? Kun jij je fantasie gebruiken en bedenken hoe het verhaal van een kunstwerk afloopt? Hoe zou je jezelf voelen als je op een schilderij staat? Deze rondleiding laat grote en kleine mensen genieten van kunst en leert hen over de bijzondere verzamelingen en tentoonstellingen van de twee musea in het museumkwartier.

Doelgroep het hele gezin
Aantal deelnemers max. 15 personen (vol = vol)
Datum 31 maart & 16 juni 2019
Tijdstippen van 14 - 15 uur
van 15:30 - 16:30 uur
Locatie Het Noordbrabants Museum èn het Design Museum
Reserveren Niet mogelijk, alleen op de dag zelf aan de kassa.
Kosten Deelname aan de rondleiding is gratis voor kinderen. Ouders/begeleiders dienen in bezit te zijn van een geldig entreebewijs of kortingspas.

Welkom in de wereld van de Romeinen

Romeinen in Brabant2Leven, werken en vechten. Hoe deden de Romeinen dat in Brabant? Aan de hand van archeologische vondsten, maquettes en animaties vind je de antwoorden op deze vragen, die je daarna kan verwerken in het medialab waar je jouw verhaal met behulp van Playmobil tot leven gaat wekken in jouw eigen animatiefilmpje.

Doelgroep 6-12 jaar
Aantal deelnemers max. 15 personenen (vol = vol)
Datum 31 maart 2019
Tijdstippen 12 - 13.30 uur
14 - 15.30 uur
Locatie tentoonstelling en Spetterlab
Reserveren Via 073-6877820, reserveringen@hnbm.nl of aan de kassa van het museum.
Kosten Gratis

Een bloemengroet voor papa

16456Mensen houden van bloemen. In de tentoonstelling De geur van succes zie je dat de gebroeders Van Spaendonck deze prachtig konden schilderen. Maar hoe realistisch ze er ook uitzien, je kan ze niet ruiken.Tijdens de workshop werekn we met echte bloem. bekijk en ruik ze  en kies je favoriet voor jouw eigen bloemencreatie! Ook kun je op onze set van Geur-tv je eigen bloemengroet inspreken voor iemand die je dierbaar is. Natuurlijk mag je zowel de bloemencreatie als de videoboodschap mee naar huis nemen.

Doelgroep 6-12 jaar
Aantal deelnemers max. 15 personenen (vol = vol)
Data en tijdstippen 16 juni 2019
12.00 tot 15.30 uur & 14.00 tot 15.30 uur
Locatie Tentoonstelling De Geur van Succes en het Spetterlab
Reserveren Via 073-6877820, reserveringen@hnbm.nl of aan de kassa van het museum.

Reserveer een plekje

De entree, workshop en rondleiding zijn voor kinderen gratis toegankelijk. Volwassenen dienen in het bezit te zijn van een geldig entreebewijs.

Er kunnen maximaal 15 personen meedoen per workshop of rondleiding. Reserveer daarom een plekje vooraf. Verhinderd? Laat het ons even weten, dan kunnen er anderen meedoen.