Foto Jan-Kees Steenman

Gratis online lezingen

Meld je aan!

Op donderdag 17 juni, 24 juni en 1 juli geniet je van drie verschillende online lezingen. Meld je gratis aan en kom meer te weten over wereldberoemde kunstenaars als Vincent van Gogh en Salvador Dalí. Ons online aanbod bestaat uit twee versies:

  1. Kunst met een knipoog: voor iedereen met een algemene interesse in kunst. Deze lezing is laagdrempelig, met een tikje humor!

  2. Kunst voor de kenner: ben je op zoek naar kennis als kunstliefhebber? Dan is dit niveau iets voor jou. De lezing zet aan tot denken en geeft je wellicht nieuwe inzichten.

Reserveer je digitale stoel via de onderstaande buttons. 

Trots en zelfbewust

HNBM Trots Zelfbewust OMSLAG DRUK 1 Donderdag 17 juni van 20-20:45 uur

Een bijzondere reeks van 15 schilderijen siert al meer dan 200 jaar ons prachtige gebouw. Wist je dat dit statige gebouw ooit de residentie van een militair gouverneur was? Als je door de paleiszalen of de salons struint, is het makkelijk voor te stellen. Aan deze functie kwam een einde door de Franse revolutie en de verovering van ‘s-Hertogenbosch in 1794 door Franse troepen. Brabant werd zelfstandig en het gebouw werd de zetel van het bestuur van het nieuwe departement. Directeur Charles de Mooij vertelt je alles over deze bijzondere reeks schilderijen.

Kunst voor de kenner

Van Gogh in Brabant

Vangogh3Donderdag 24 juni van 20-20:45 uur en 21-21:45 uur

In Van Gogh in Brabant ontdek je de sterke band tussen Vincent van Gogh en zijn geboorteprovincie. Onze nieuwe presentatie laat naast 12 werken van Van Gogh ook brieven, persoonlijke documenten, foto's, animaties en andere objecten zien. Het Noordbrabants Museum herbergt als enige museumlocatie in Zuid-Nederland originele werken van Van Gogh. Docent kunsteducatie Dagmar Baars (Kunst met een knipoog) en kunsthistoricus Sophie Tutelaers (Kunst voor de kenner) vertellen je meer over zijn ontwikkeling als schilder.

Kunst met een knipoog Kunst voor de kenner

Dalí - en niets anders

53 RdDonderdag 1 juli om van 20-20:45 uur en 21-21:45 uur

Salvador Dalí (1904-1989) was méér dan een geniaal kunstenaar: ook als mens was hij een ‘bijzonder portret’. Dalí’s fantasie kende geen grenzen; zijn leven was één groot, vaak provocerend optreden. Hij stond graag in de schijnwerpers en zocht de aandacht van de massa. Hij cultiveerde zijn uiterlijk, schitterde in magazines, trad op in talkshows en was veelvuldig in het nieuws. Daarnaast dook hij regelmatig op in zelfontworpen advertenties en reclamespots. Hiermee maakte hij zichzelf tot een wereldberoemd en onsterfelijk merk. Kunsthistoricus Anne Weijers (Kunst met een knipoog) en Maartje Tegelaar (Kunst voor de kenner) vertellen je alles over zijn leven. 

Kunst met een knipoog Kunst voor de kenner

Tips voor tijdens het luisteren

  • Iedere lezing duurt ongeveer 45 minuten.
  • Meld je aan voor een lezing via de rode buttons. Vul je voornaam, achternaam en e-mailadres in.
  • Je ontvangt een e-mail met link naar de lezing, nadat je je hebt aangemeld. 
  • De meest optimale manier om een lezing te volgen is vanuit een desktop of laptop met de Google Chrome browser. Je hoeft geen programma te downloaden. De lezingen zijn te volgen via Webinargeek. 
  • Tijdens de lezing heb je de mogelijkheid om vragen te stellen via de chat. Deze worden aan het eind van de lezing behandeld. 

Bekijk ook:

Geweest

Bestel nu onze publicatie
20 februari t/m 30 mei 2021

Nieuwe presentatie
Altijd te zien

Nieuw

en niets anders
11 juni t/m 21 november 2021