Zomeravond in het Museumkwartier

Sluijters, Van Gogh en Banisadr in het avondlicht

Het Noordbrabants Museum en Design Museum Den Bosch zetten op zaterdagavond 29 juni de deuren open voor Zomeravond in het Museumkwartier. Beide musea zijn gratis te bezoeken van 19 tot 22 uur. Bekijk de tentoonstellingen in het sfeervolle avondlicht en laat je verwonderen door de verhalen achter de kunstwerken. Daarbij is er van alles te beleven tijdens een uitgebreid zomers programma met onder andere voorstellingen, livemuziek en speciale rondleidingen.

Zomeravond

Dansvoorstelling in een tentoonstelling en livemuziek in de Paleistuin
In Het Noordbrabants Museum danst het Bossche gezelschap Panama Pictures te midden van de tentoonstelling Foreign Lands van Ali Banisadr. Zij dansen een fragment uit hun laatste voorstelling Requiem for Lost Things, speciaal bewerkt voor deze avond. Conservator Hans November vertelt meer over het even kleurrijke als levendige werk van deze Iraans-Amerikaanse kunstenaar. Daarbij zijn er gedurende de avond rondleidingen en is er livemuziek in de sfeervolle Paleistuin.

De Doldwaze Design Quiz en yogalessen tussen design
In Design Museum Den Bosch is de mogelijkheid om de tentoonstelling Modern Nederland 1963-1989 met andere ogen te bekijken. Kies uit speciale rondleidingen met bijzondere titels als Lelijk, saai en grijs en Modern, wie heeft het er nog over? Even bijkomen kan tijdens yogalessen tussen het verstilde werk van keramist Geert Lap en je designkennis testen kan in De Doldwaze Dutch Design Quiz. Een team bestaat uit minimaal drie personen, opgeven kan via aanmelden@designmuseum.nl.

Meld je aan voor het Facebook-event