Jan Sluijters, Bal Tabarin, 1907, c/o Pictoright Amsterdam 2018

Rondleiding bij de tentoonstelling Jan Sluijters

Gratis op zondagmiddag

Iedere zondag bieden we bezoekers een gratis rondleiding aan.

Danseres SingerElke zondagmiddag is er een gratis rondleiding langs de Sluijters-tentoonstelling. Jan Sluijters was een eigenzinnige jonge kunstenaar aan het begin van de vorige eeuw. Zijn deelname aan de prestigieuze kunstprijst ‘Prix de Rome’ bracht hem naar allerlei verschillende locaties in Europa, met elk zijn eigen kunstinvloeden waar Sluijters volop mee experimenteerde. De rondleiding voert je mee langs alle plekken die Sluijters heeft bezocht. Eenmaal terug in Nederland schilderde hij landschappen en portretten in de unieke, eigen stijl waar Sluijters zo bekend om staat.

Afbeelding: Danseres, Jan Sluijters, ca. 1907, c/o Pictoright Amsterdam 2018. Singer Laren, bruikleen uit particulier bezit

Doe mee

Wil je ook deelnemen? Sluit voor de gratis rondleiding aan om 14 uur in de Rabogalerij (de passage) van het museum. De rondleiding is gratis voor alle bezoekers met een geldig entreebewijs. Haal je deelnamebewijs bij de kassa vooraf reserveren is helaas niet mogelijk. Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen.

Bekijk ook

Hoogtepunten van de collectie

In Het Noordbrabants Museum

Het verhaal van Brabant

Van de middeleeuwen naar de toekomst