foto Joep Jacobs

Gratis zondagmiddagrondleiding

Bij de tentoonstelling 'Ali Banisadr: Foreign Lands' en 'De geur van succes'

Iedere zondagmiddag bieden we bezoekers één gratis rondleiding aan over twee tentoonstellingen. Voorheen waren het twee aparte rondleidingen. De rondleider vertelt je alles over het leven van de Iraans-Amerikaanse kunstenaar Ali Banisadr en de gebroeders Van Spaendonck.

Foreign Lands

Ali Banisadr groeide op in Teheran ten tijde van de Iran-Iraakse oorlog en op zijn 12e vluchtte naar de Verenigde Staten. Tijdens de oorlog probeerde Banisadr tekeningen te maken van de geluiden die hij hoorde tijdens de bombardementen in een poging om te begrijpen wat er gebeurde. Als Banisadr schildert, ziet hij geluid dankzij de eigenschap synesthesie. Hij heeft de gave om de interne ruis die hij hoort om te zetten in prachtige schilderijen. Lees meer over deze tentoonstelling.

De geur van succes

De Brabantse broers Gerard en Cornelis van Spaendonck worden tot op de dag van vandaag gezien als de grootste bloemschilders uit Nederland. Tijdens de rondleiding leer je over hun leven in Parijs ten tijde van de Franse Revolutie en natuurlijk meer informatie over de kunstwerken; bloemstillevens, miniaturen op snuifdoosjes, gravures met botanische studies, brieven en portretten van beide broers. De tentoonstelling wordt verrijkt met historische objecten die betrekking hebben op de bewogen periode waarin zij leefden, zoals bijvoorbeeld een guillotine. Lees meer over deze tentoonstelling.

Doe mee

Wil je ook deelnemen? Sluit voor de gratis rondleiding aan om 12 uur of om 14 uur in de Rabobankgalerij (de passage) van het museum. De rondleiding is gratis voor alle bezoekers met een geldig entreebewijs. Haal je deelnamebewijs bij de kassa. Vooraf reserveren is helaas niet mogelijk. Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen.

De actie loopt t/m 25 augustus 2019.

  • foto Joep Jacobs
  • foto Joep Jacobs
  • foto Joep Jacobs
  • Cornelis van Spaendonck, Koolroos, 1800. Het Noordbrabants Museum, ’s-Hertogenbosch
  • Ali Banisadr, Foreign Lands, 2015, Olbricht Collection. Courtesy of the artist and Galerie Thaddaeus Ropac, London, Paris, Salzburg
  • foto Joep Jacobs
  • foto Joep Jacobs
Boek tickets