Annemarie Slobbe, Zonder titel, 2019, acryl en olieverf op linnen, 200x160cm

Brabantse Nieuwe

Onder de noemer ‘Brabantse Nieuwe’ krijgen jonge, veelbelovende kunstenaars uit Noord-Brabant een podium in Het Noordbrabants Museum. Avans Hogeschool sponsort als partner van het museum deze tentoonstellingenreeks en ondersteunt de visie van het museum, dat ontwikkeling van talent en samenwerking hand in hand gaan. Deze reeks is te zien in de Tuingalerij van het museum.

Annemarie Slobbe

When nothing has to be
2 jul t/m 25 aug 2019

Annemarie Slobbe gaat langdurige werkprocessen niet uit de weg. Dagenlang trekt ze lijnen op een vlak. De vorige lijn beïnvloedt de nieuwe lijn en kleine veranderingen in de loop van de lijn worden geaccepteerd en niet gecorrigeerd. Zij maakt geen kunstwerken, maar schept eerder de condities waarin haar kunstwerken ontstaan.

Het leven is als een stroom waarin je meegevoerd wordt.
Annemarie Slobbe

Wisselende lichtomstandigheden en perspectieven zorgen ervoor dat de kunstwerken van Slobbe er steeds anders uitzien. Haar werk past prachtig in de tuingalerij van Het Noordbrabants Museum. Het licht van buiten heeft invloed op de kunstwerken en ruimte nodigt je uit om de aanwezige kunstwerken gaandeweg vanuit een ander perspectief te bekijken. Soms speelt de kunstenaar met bestaande conventies en verwachtingen van de toeschouwer.

Annemarie Slobbe studeerde in 2014 af aan de kunstacademie St. Joost in Breda. Sindsdien exposeert zij veelvuldig en worden haar werken aangekocht voor zakelijke en particuliere collecties.

  • Annemarie Slobbe, Zonder titel, 2019, acryl en olieverf op linnen, 200x160cm, met toeschouwer
  • Annemarie Slobbe, Zonder titel, 2019, acryl op linnen, 120x180 cm
  • Annemarie Slobbe, Zonder titel, 2018, scratchboard, 13x18 cm
  • Annemarie Slobbe

Annemarie Slobbe over het leven

“Het leven is als een stroom waarin je meegevoerd wordt. We kunnen deze stroom doormaken terwijl we huilen, schoppen en schreeuwen, maar de stroom verandert niet. Waar we wel controle over hebben is onze omgang met de dingen in het leven. We kunnen verkiezen rustig te blijven in de geest, het lot proberen te accepteren.”

Bekijk ook

Vaste collectie
Altijd te zien

Laatste weken

Foreign Lands
6 april t/m 25 augustus 2019