Eva Jospin, Forêt Palatine, 2019-2020. Foto: Benoit Fougeirol. Courtesy Eva Jospin and Galerie Suzanne Tarasieve

Eva Jospin

Paper Tales

13 maart t/m 19 september 2021*

Ontdek de sprookjesachtige werelden van Eva Jospin. Met simpel bruin karton creëert Jospin indrukwekkende monumentale installaties. Je waant je in een wereld vol bomen, struiken en fantasierijke bouwsels die een mysterieuze sfeer oproepen. Het werk van de internationaal rijzende ster is voor het eerst te zien in Nederland.

De sculpturen zijn niet alleen indrukwekkend vanwege hun omvang maar juist ook door de aandacht voor details van Eva Jospin. Elk blad, elke bloem en elke tak zijn met precisie uitgesneden. In een secuur proces van knippen, uitsnijden en over elkaar heen leggen verandert het karton onder Jospins handen in rotsen, stenen en planten. De kunstenaar daagt je uit verder te fantaseren over je eigen luchtkastelen.

Mijn werk is hier en nu te zien, maar ik maak het met een verlangen naar elders. Een gedroomde werkelijkheid, ver buiten ons bereik, verloren in tijd en ruimte.
Eva Jospin

Werken met karton

Doordat de imposante kunstwerken van Jospin gemaakt zijn van karton doen ze tegelijkertijd ook teer en kwetsbaar aan. Het herinnert aan de kwetsbaarheid en vergankelijkheid van de natuur om ons heen. Karton is tenslotte ook een biologisch afbreekbaar materiaal. Jospin laat zien dat karton, in al zijn eenvoud, veel meer kan zijn dan dat. In de kunstwerken van Jospin dient karton als vervanger voor een eerdere vorm van zichzelf, het doet je denken aan hout.

Over Eva Jospin

Eva Jospin (Parijs, 1975) is een beeldend kunstenaar met een achtergrond in architectuur, een interesse die duidelijk zichtbaar is in haar werk. In 2015 won ze de Prix de l'Académie des Beaux-Arts. Jospin realiseerde monumentale installaties in heel Frankrijk: op de Cour Carrée in het Louvre, het Domaine de Trévarez in Chaumont-sur-Loire, in de Beaupassage in Parijs, op de Biënnale voor Landschap en Architectuur in Versailles en op Voyage in Nantes. Ook internationaal had zij succesvolle tentoonstellingen.

De tentoonstelling 'Eva Jospin: Paper Tales' is mede mogelijk gemaakt door de Renschdael Art Foundation.

  • Eva Jospin in haar atelier in Parijs. Foto: Laure Vasconi
  • Eva Jospin, Balcon, 2015. Foto: Olivier Trogwiller. Courtesy Eva Jospin and Galerie Suzanne Tarasieve
  • Eva Jospin, Nymphées, 2019. Foto: Benoît Fougeirol. Courtesy Eva Jospin and Galerie Suzanne Tarasieve
  • Eva Jospin in haar atelier in Parijs. Foto: Elisabeth Dannenmüller
  • Eva Jospin, Carmontelle 1, 2015. Foto: Olivier Trogwiller. Courtesy Eva Jospin and Galerie Suzanne Tarasieve
  • Eva Jospin, Cénotaphe, 2020. Foto: Ludovic Fortin-TIMEDIA. Courtesy Eva Jospin and Galerie Suzanne Tarasieve
  • Eva Jospin, Forêt Palatine, 2019-2020. Foto: Benoit Fougeirol. Courtesy Eva Jospin and Galerie Suzanne Tarasieve

Wil je meer weten?

Eva Jospin CatalogusBij de tentoonstelling verschijnt een prachtig geïllustreerde publicatie, een uitgave van WBOOKS. Deze catalogus vertelt het verhaal van de Franse kunstenaar Eva Jospin. 

De catalogus verschijnt op 15 maart 2021. Het is vanaf dan verkrijgbaar in de MuseumShop, via de website van WBooks.nl en in de boekhandel voor € 19,95.

Reserveer hier je ticket met tijdslot

*Let op: alle data zijn onder voorbehoud.

Bekijk ook:

Verlengd

Martien Coppens, Gerrit van Bakel en Johan Claassen
Verlengd t/m 30 mei 2021

Verwacht

Oneindige inspiratie
20 februari t/m 30 mei 2021

Tijdelijk gesloten

Vaste collectie
Tijdelijk gesloten