Pleunie Buyink, Grootsheid van de oceaan (detail), 2015

Brabantse Nieuwe

Pleunie Buyink

4 maart t/m 21 mei

 Onder de noemer ‘Brabantse Nieuwe’ krijgen jonge, veelbelovende kunstenaars uit Noord-Brabant een podium in Het Noordbrabants Museum. Vanaf 4 maart 2017 is het werk van Pleunie Buyink te zien.

 

  • Pleunie Buyink, Grootsheid van de oceaan (detail), 2015
  • Pleunie Buyink, Gevangen jaargetijden (detail), 2015

Over Pleunie Buyink

Pleunie Buyink (’s-Hertogenbosch, 1988) studeerde af in juni 2014 aan de Design Academy te Eindhoven nadat ze de opleiding modeontwerpen volgde aan de Artemis hogeschool te Rotterdam.

Vanuit haar fascinatie voor nieuwe materialen en technieken ontwikkelde ze voor haar afstudeerproject aan de Design Academy Eindhoven: de Limber Gems. Dit zijn ‘flexibele edelstenen’ opgebouwd uit verschillende lagen kunststof en rubber. De gefacetteerde goudkleurige achtergrond gecombineerd met warme kleuren contrasteert met het gladde en spiegelende oppervlakte. Licht speelt een belangrijke rol. De werken veranderen constant van kleur en weerkaatsen de lichtstralen in alle richtingen.

Het werk van Pleunie Buyink is getoond tijdens Dutch Design Week te Eindhoven, Salone del Mobile te Milaan en in de door Lidewij Edelkoort gecureerde tentoonstellingen in Duitsland (Bad Salzuflen) en Turkije (Istanbul). Ze exposeerde in 2015 in Kopenhagen tijdens de North Modern Fair en in 2016 op de PAD fair te Parijs, Scope Art Basel en het London Design Festival.

Er verschenen o.a. artikelen over haar werk in The Wall Street Journal, AD France, Seen, TL Magazine, FRAME, Eigen Huis & Interieur, Vogue Nederland en Vogue Living Australië.